Един от най-обичаните от всички хора по земята празници е

...
Един от най-обичаните от всички хора по земята празници е
Коментари Харесай

Дядо Коледа пред Actualno.com: Запазете детско в себе си завинаги, за да сте щастливи

Един от най-обичаните от всички хора по земята празници е все по-близо. На Коледа стават чудеса и всеки получава подарък, топлота и обич. А по какъв начин ли се основава цялото това въодушевление и кой прави хората щастливи по това време от годината? Разбира се - Дядо Коледа. Добрият дъртак към този момент дойде в Асеновград. Той ще радва дребни и огромни на площада в града през времето на всички празници до края на годината. Всеки искащ може да си направи безвъзмездна фотография с него, просто да си поприказват или пък да пусне писмото си в специфична магическа пощенска кутия. Дядо Коледа ще посреща дребни и огромни другари всеки ден при своята къщурка, ситуирана в центъра в Асеновград пред красивата коледна елха. Екипът на Actualno.com също се срещна с положителния дъртак. С него разговаряхме за мигове, магии и тайнствени земи. Ето какви мисли и чувства показа Дядо Коледа с нас:

Какво е да си Дядо Коледа?

Да си Дядо Коледа е чест и горделивост. Не всеки може да бъде Дядо Коледа, тъй като той е един единствен. Аз постоянно желая да развеселявам хората. Защото тогава съм благополучен. Радостта на хората, за мен е двойна, тройна и петорна наслада. Няма по-голямо благополучие от това, да си Дядо Коледа. Моята задача е да разпределям усмивки, вяра и обич.
Как се основава вълшебството и се случва по този начин, че всички обичат Дядо Коледа?

Не може човек да не обича Дядо Коледа. Защото той подарява вяра и религия в бъдещето. Аз изпитвам прелестни усеща и предавам своята нематериалност и добрина на всички. Иска хората да бъдат такива, като мен и по тази причина ги " заразявам " с благополучие и наслада. А дългият ми опит демонстрира, че всичките ми отправени пожелания се сбъдват и по тази причина всички ме обичат.

Колко писма получава Дядо Коледа годишно и по кое време дойде първото писмо тази година?

Първото писмо тази година дойде още на 03.12.18 година, когато тържествено в Асеновград блестнаха светлините на коледната елха. Дори по едно и също време получих няколко писма. И всеки ден не престават да идват още. Ето през днешния ден, да вземем за пример, най-малко десетина писма имам отново. А годишно получавам хиляди и от дребни, и от огромни. Писмата ще продължат да идват. А доста хора ми се обаждат и по телефона в Лапландия. С тези съвременни в този момент технологии получавам и електронни известия. Всичко това идва в моята канцелария, обработва се, и след това по надлежния път се извършват поръчките. Писма идват освен от България, а и от целия свят. Но колкото по-рано се обадят родители, баби, дядовци, близки на детето и колкото по-скоро писмото дойде при мен, толкоз по-добре. А и аз владея една вълшебна мощ. Веднага, мигновено, мога да отида в друга страна, в различен град, в една къща, в друга къща. Защото бързам, бъзразам всички да развеселявам.
Какво си пожелават дребни и огромни, когато идват при теб тук на площада в Асеновград?


Най-малките асеновградчани си пожелават дарове - играчки и даже магии. Разбира се, ние се стремим да удолетворим желанията им. По-възрастните желаят благополучие, обич, другарство, дружба.
Защо би трябвало да имаме вяра, че Дядо Коледа съществува?

Човек би трябвало да има вяра в нещо, което носи благополучие. А Дядо Коледа е зареден с най-хубави планове. Защото желая всички да бъдат щастливи, да няма плачещи хора и да има постоянно усмивки. Да има милиони усмивки. Вярата е главната мощ. Тя поддържа Дядо Коледа жив. Няма ли религия, няма живот.

Кой е най-ценният съвет, който един родител би трябвало да даде на детето си, с цел да може Коледа да бъде непокътната и излъчена на поколенията, а и традициите и обичаите да останат такива, каквито са?

Децата би трябвало да слушат и почитат родителите си, тъй като те имат доста житейски опит. Родителите би трябвало да учат децата си на труд. Мързелът унищожава хората. Родителите би трябвало да поучават децата си да бъдат почтени, да не лъжат, да почитат възрастните хора, да се научат да обичат и почитат и дребни, и огромни. Защото всеки желае внимание и да чуе хубави и благи думи. Децата би трябвало да знаят, че положителната дума е повече от злато.
Как може да бъде съхранена Коледа?

Коледа може да бъде съхранена точно посредством традициите които се предават от потомство на потомство. По-малките деца би трябвало да се научат от родителите си. А те би трябвало да се учат от своите родители. Традициите резервират един народ. Там където те са живи, там има добра националност, благополучие и почитание сред хората.
Вярно ли е, че Дядо Коледа знае всичко за всяко дете?

Аз всичко мога да видя. Неслучайно съм тук в Асеновград толкоз от дълго време и ще остана чак до 31.12.18 година, че и до след посрещането на Новата година. Наблюдавам всичко – дали децата слушат, дали се водят за ръка с родителите си, дали по-порасналите се гонят и блъскат със свои другари, или им оказват помощ. Дори знам кой желае да порасне бързо. Но знайте, че има време за това. Трябва да запазите детското в себе си вечно. Дори възрастният би трябвало да направи това, с цел да бъде благополучен. Ненапразно баби и дядовци почитат най-вече внуците си. Това се случва, точно тъй като те се трансформират още веднъж в деца.
Ти посещаваш Асеновград едновременно към този момент цели 65 години, а за какво избра тъкмо този град?

Преди 65 години си помислих, че би трябвало да обърна по-голямо внимание на Асеновград, тъй като тук има доста деца и работливи хора. А от 25 години отсядам освен на площада. Посещавам и други места из града - учебни заведения, детски градини, частни домове. Срещам се с огромни колективи. Навсякъде се стремя да основа наслада, религия, вяра и обич. Идвам, с цел да покажа, че би трябвало да се възродят традициите в Асеновград, с цел да бъдат хората радостни и щастливи, да имат вяра в бъдещето. А когато се срещам с асеновградчани, не пропущам да им пожелая да бъдат здрави, да имат благодат и цялостна кошница с шанс.
Откакто си пристигнал в центъра на Асеновград десетки деца всеки ден идват при теб и твоята къщурка, какви са реакциите им?

Някои от децата са малко плахливи. Други тичат към мен и ме прегръщат. Казват: " Дядо Коледа желаеме най-хубавите дарове. " Аз, да Ви кажа, считам, че всяко дете заслужава подарък. И тези, които са били малко по-непослушни през годината - също. За тях ще има по-малък подарък, само че това е изискване те да станат по-послушни. Защото, в случай че продължат да не слушат родителите си, подаръците за момент се изпаряват и изчезват.
Какво ще си пожелае Дядо Коледа за себе си във връзка идните коледно-новогодишни празници?

За себе си искам да запазя своето здраве, да разпределям наслада и благополучие на хората и от година на година да давам по-голяма вяра и повече дарове. Да бъда все по този начин навирен, с цел да мога да нося по-големи чували, цялостни с дарове и за дребни, и за огромни. Защото през днешния ден кой не желае да получи нещичко от сърце, което демонстрира, че някой се интересува от него. И си поисквам още да има повече деца, с цел да имам повече работа и аз.
Разкажи ни малко за Лапландия, за работилницата на джуджетата, какво се прави в нея?

Лапландия се намира на Северния полюс – там където има безконечни снегове. Там имам не една, а няколко работилници. В тях интензивно работят доста, доста джуджета. Още не е завършил този празник и в Лапландия към този момент мислим за бъдещето. Защото от година на година желанията и на децата, и на възрастните се усилват и би трябвало да се работи доста интензивно. Машини имам от всички типове и доста специфични. Там имам даже такава техника, че когато не съм тук, мога да следя какво се случва в Асеновград. Виждам по какъв начин се учат учениците, знаят ли къде какво се намира, знаят ли имената на града и на улицата си, на мама, на баща, на баба, на дядо. Проучвам информация знаят ли коя е България - тази прелестна страна, в която живеят и която е дала доста неща на света. И джуджетата си аз също наставлявам. Изнасям им уроци да бъдат почтени, кротки, търпеливи и работливи. Защото, в случай че са мързеливи, какви дарове ще има? И Снежанка е там, несъмнено, също е в Лапландия. Моята Снежанчица по този начин се грижи за джуджетата. Внимава да не остват гладни, а и единствено здравословна храна им готви. Зеленчуци би трябвало да се ядат, освен сандвичи и тостери. Витамини би трябвало да се набират, по тази причина би трябвало да се ядат чушки, домати, краставици, ябъли, круши, сливи и така нататък
И един финален въпрос, който вълнува милиони деца - какво прави Дядо Коледа през лятото и останалата част от годината, до момента в който пристигна Коледа?

Аз съм незабележим. Притежавам това умеене да се скътвам. Някъде могат да ме видят с едни облекла облечен, другаде – с други. Спускам се сред хората и следя кой по какъв начин работи и учи. На някои хора, без да знаят, им оказвам помощ в тяхната работа. Затова когато пристигна идната година знам кой какво е правил и кой по какъв начин се е учил и справял в учебно заведение. Кой е отговарял на учителите и кой се е занимавал в час с мобилния си телефон, вместо да слуша уроците. Всичко виждам аз! Дори мога да се трансформира в елементарен човек и да отида да дам съвет на група от хора, да изнеса урок, да оказа помощ на възрастните да им дам разум и разсъдък и никой не може да ме познае. Затова моята работа е толкоз значима, специфична и е непрекъсната през цялата година. А по какъв начин го върша това ли? Аз магьосник съм огромен, всичко виждам всичко знам!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР