До Коледа остават броени дни и в почти всеки дом

...
До Коледа остават броени дни и в почти всеки дом
Коментари Харесай

На колко години е дядо Коледа?

До Коледа остават броени дни и в съвсем всеки дом тече трескава подготовка. Хората бързат да закупят и последните дарове от описите си, с които да зарадват дребни и огромни. Този интервал от годината е същински магичен и кондензиран с доста празнично въодушевление.

Днес обаче се замислихме върху нещо доста значимо, а точно възрастта на белобрадия дъртак. Можете ли да предположите на какъв брой години е дядо Коледа? Ако не, ние ще ви дадем отговор на този въпрос.
На какъв брой години е дядо Коледа – отговорът ще ви изненада
Истината е, че дядо Коледа е на цели 1750 години. Когато децата задават този въпрос на благия дъртак, предвижващ се с летяща шейна, той постоянно дава отговор, че е спрял да ги брои от момента, в който е навършил 550 години.
Каква е тайната на белобрадия дъртак? Как се споделят елените на Дядо Коледа
Легендата споделя, че домът на Дядо Коледа е на Северния полюс или в Лапландия. Там белобрадият дъртак живее с елфи и джуджета, които...
Прочети повече
В началото на своя живот дядо Коледа е бил като всички останали хора по света. Колкото по-възрастен е ставал, толкоз повече е желал да оказва помощ на останалите и най-много на послушните деца, като ги радва с мечтаните от тях дарове.

Искате ли да знаете по кое време в действителност е роден дядо Коледа? На 18 ноември е рожденият ден на белобрадия дъртак.

За пръв път името на този воин бива споменавано от Елин Пелин през 1910 година в описа „ Дядо Мраз и внуците му “. Писането на писма до благия дъртак се е трансформирало в традиция към този момент повече от век.

Разкажете на децата си тази история и ги потопете в света на дядо Коледа – магичен и трогателен!

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР