Един от най-добрите ни гребци Кристиан Василев гостува в предаването

...
Един от най-добрите ни гребци Кристиан Василев гостува в предаването
Коментари Харесай

Кристиан Василев: Влизам, давам всичко от себе си и колкото, толкова

Един от най-хубавите ни гребци Кристиан Василев гостува в предаването „ Код Спорт “ по RING. 

Досега сезонът е извънредно сполучлив за състезателя, само че най-важната задача пред него е мощно показване на международното състезание, което ще се организира от 18 до 25 септември в Чехия. 

Предлагаме акценти от изявлението с Василев:
 Великолепно! Кристиан Василев се пребори за орден на Европейското по гребане Великолепно! Кристиан Василев се пребори за орден на Европейското по гребане
- Кристиане, през годината демонстрираш отлична форма. През юли взе среброто на Световната купа в Люцерн, а преди този момент се подреди пети в Белград. В средата на август пък завоюва бронзов орден от европейското състезание в Мюнхен. Коя е идната ти цел за 2022 година?

- Остана единствено едно съревнование, само че може би най-важното – международното състезание през септември в Чехия. Първата цел е както на всяко съревнование – първо да стигна финала, където сме шест лодки. Оттам нататък малко ми пада напрежението. Влизам, давам всичко от себе си и колкото, толкоз.
20  Посрещане на Кристиан Василев след бронзовия орден на скиф на Евро 2022
- Стигат ли средствата, които отделя страната за спорта съгласно теб?

- Ако би трябвало да приказваме за първокласен спорт и за това българските състезатели да сме на най-високото равнище, да се борим, да побеждаваме света, не, средствата не са задоволителни. Има разновидности, оправяме се по някакъв метод ненапълно, само че има доста неща, които могат да се подобрят.
20  Посрещане на Кристиан Василев след бронзовия орден на скиф на Евро 2022
- Как се подготвяш през зимата? През лятото е елементарно – хубаво време, има условия, само че какво се случва през зимата?

- През зимата е различен стадий от подготовката. Доста време от зимата прекарваме на Белмекен. Не гребем, само че вършим други тренировки, които са значими за общата устойчивост, за силовите качества. Доста постоянно вървим да гребем някъде в чужбина на топло – Гърция, Турция. Има и други доста хубави места, само че всичко зависи от финансирането и средствата. Налага се, когато в България е към 0 градуса, няма по какъв начин да се прави естествена подготовка и би трябвало да се отиде някъде другаде.

- Имал ли си миг, в който си казваш: „ Край! Спирам с гребането! Бях дотук! “?
20  Посрещане на Кристиан Василев след бронзовия орден на скиф на Евро 2022
- В края на предходната година много го мислих. Бях си сложил един период до олимпиадата. Винаги по този начин върша – слагам си някакви периоди, давам всичко от себе си, най-после тегля чертата – виждам по какъв начин съм се класирал, какви са ми резултатите, какво ми е коствало и взимам решение какво да върша – не преставам ли, или не. Бях стигнал до един подобен стадий предходната година. Не съм сигурен тъкмо кое ме накара да продължа, само че съм благополучен, че съм си преосмислил решението и съм траял, тъй като последва много сполучлив сезон.

- Малшанс ти попречи да се класираш за олимпийските игри в Токио. Разболя се от COVID-19, след което болестта прерасна в двойна бронхопневмония, само че ти въпреки всичко взе участие в квалификациите и секунди те лишиха от квота. Какъв урок получи тогава?

- Получих значим урок, че не всичко, което искаш, се реализира, когато ти решиш. Просто би трябвало самообладание и непримиримост, с цел да продължиш да го преследваш.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР