Един от най-добрите хирурзи на ръка в България - проф.

...
Един от най-добрите хирурзи на ръка в България - проф.
Коментари Харесай

Проф. Кътева от УМБАЛ „Софиямед“ и създателят на микрохирургията проф. Бимер със специализиран курс за пореден път у нас

Един от най-хубавите хирурзи на ръка в България - проф. доктор Маргарита Кътева, началник на Центъра по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в УМБАЛ " Софиямед " и световноизвестният проф. Едгар Бимер, направил първата трансплантация по едно и също време на две ръце в света и един от основателите на микрохирургията, бяха домакини за следващ път на високоспециализиран курс по микрохирургия. Той се организира в границите на VI-тата Национална конференция по хирургия на горен крак, проведена от Дружеството по хирургия на ръка -България от 13 до 15 май във Велико Търново.

Екипът на Отделението по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия от УМБАЛ „ Софиямед “ се включи във форума с отчети и клинични случаи в региона с изключение на на хирургията на горния крак, само че и на травматологията и реконструктивната хирургия. Заедно с тях още над 100 водещи ортопеди от цялата страна се осведомиха за последните новости в региона на хирургията на горния крак.

Проф. Кътева, която е и ръководител на Дружеството по хирургия на ръка в България дружно със световноизвестният доктор проф. Едгар Бимер не за първи път организират профилиран курс у нас:

„ За следващ път експертите от цялата страна имаха опция да се учат на доктрина и процедура от международно приет експерт, само че по-важното за мен е, че след 2 годишно спиране поради пандемията, тази година в националната ни конференция се включиха над 100 експерти от цялата страна. Това е доказателство за големия интерес, който има към тази деликатна и високоспециализирана активност. Използвам случая да оповестя, че Дружеството по хирургия на ръка-България ще бъде хазаин на Европейски конгрес, което се случва за първи у нас в тази област “, разяснява проф. Кътева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР