Един от легендарните треньори в НБА - Джон Кундла почина

...
Един от легендарните треньори в НБА - Джон Кундла почина
Коментари Харесай

Почина един от легендарните треньори на НБА

Един от именитите треньори в НБА - Джон Кундла умря на 101-годишна възраст. Лошата вест бе обявена от неговия наследник Том.

В последните си години някогашният експерт, извел Минеаполис Лейкърс до пет шампионски трофеи на НБА сред 1949 и 1954 година, живееше в старешки дом в Минеаполис.

Кундла беше признат в Залата на славата през 1995 година и е считан за един от десетте най-хубави треньори в историята на баскетболната асоциация.

През 1996 година той е определен за един от 10-те най-хубави треньори в историята на лигата. След като Лос Анджелис Лейкърс завоюва шампионата си през 2002 година, Кундла бе награден с шампионски пръстен.

До гибелта си той беше най-възрастният член на Зала на славата в един от четирите съществени спорта в Съединени американски щати – американски футбол, баскетбол, бейзбол и хокей на лед.

" Семейството на Лейкърс скърпи за своя именит треньор ", написаха на формалния си профил в обществената мрежа Туитър от Лос Анджелис Лейкърс, които са наследници на Минеаполис Лейкърс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР