Един от директорите на Арда Ивайло Петков даде обширно интервю

...
Един от директорите на Арда Ивайло Петков даде обширно интервю
Коментари Харесай

Директор на Арда разкри бюджета и визията на клуба

Един от шефовете на Арда Ивайло Петков даде обстойно изявление пред клубния уебсайт, откакто подписа своя нов контракт. Той приказва за бъдещето на клуба, бюджета, селекцията и визията на тима. Ето какво сподели той:
 Арда продължи контракта на спортно-техническия си шеф Ивайло Петков Арда продължи контракта на спортно-техническия си шеф Ивайло Петков
Г-н Петков, продължавате контракта си с ПФК АРДА, което значи, че управлението е предостатъчно от вашата работа в клуба.

– Да, по този начин е. Искам първо да благодаря на кмета на гр. Кърджали инж.д-р Хасан Азис, както и на младитe и амбициозни ръководители на клуба Ахмед Моллахасан и Яшар Дурмушев, че още веднъж ми гласоподават доверие. Това значи, че всички сме си свършили работата, която ни бе сложена декември месец, а точно ПФК АРДА да остане в елита на българския футбол. Но първо желая да благодаря на Стефан и Петър Пешеви, които ме поканиха да съм част от плана АРДА предходната година. Тогава заварих един млад и боеспособен тим и след тяхното отдръпване направихме по този начин, че да запазим това, което го има, въпреки и с понижен бюджет, само че тимът да остане измежду най-хубавите в България.

Каква ще е визията на ПФК АРДА за идващия сезон?

-Визията на ПФК АРДА ще продължи в същия курс, а точно налагане на млади български футболисти. Нашият тим, както знаете е с най-вече млади и родни играчи. За целия шампионат сме употребявали единствено двама чужденци. Продължаваме в тази посока и единствено в случай че няма нищо на българския пазар, тогава можем да вземем нещо от чужбина, само че съгласно бюджета, който ще имаме. Той ще е в границите на 3 милиона лв.. Сега е момента да кажа, че ПФК АРДА ще подпише контракт с компания ИК „ Наталия “ ООД, която ще стане и главен спонсор на клуба. Именно от господин Яшар Дурмушев, който е началник на тази компания, ще бъдат обезпечен половината от упоменатия бюджет. Също по този начин компания ИК „ Наталия “ ООД, ще закупи и рейс за потребностите на тима. Така къщичката на ПФК АРДА ще придобие нужния тип, който дава отговор на равнището на клуба.

В тази връзка, какво е финансовото положение на клуба?
– Всичко е наред към този миг. Футболистите получават заплатите си на датите, на които са си ги получавали и преди. Нямаме безусловно никакви отговорности както към играчите, по този начин и към институциите в България. Клубът е безусловно чист и това бе едно от изискванията при промяната на собствеността, да нямаме никакви отговорности.

Има няколко играчи на АРДА, на които им изтичат договорите, проведохте ли диалог с тях?
– С огромна част от футболистите, на които им изтичат договорите организирахме диалози, а другите ще го създадем след изиграването на последните две срещи от този шампионат. Искаме да задържим огромна част от тях, само че всичко зависи от бюджета, с който ще разполагаме. В тази връзка желая да внеса едно конкретизиране във връзка изявления в разнообразни медии,че наши играчи отиват в други тимове. Всички футболисти, които имат контракт с ПФК АРДА могат да преминат в различен клуб само след заплащане на трансферна сума, а това са много огромна част от играчите. Към този миг има едно само питане и съответно предложение за един футболист, само че диалозите останаха висящи. Така, че ще помоля тези, които ни продават футболистите малко да се поуспокоят.

След влизането на АРДА в елита на родния футбол много младежи се възпламениха по футбола освен в град Кърджали, само че и в района. Наблюдавате ли ги и има ли по какъв начин да се притегли нещо класно?
– Не единствено, че ги следим, само че в този момент ще ви кажа и нещо, което е забавно. Имаме план за основаване на втори тим, който да играе във В група. По този метод ще съберем въпросните играчи и към този момент, който покаже качества ще бъде викан в първия тим. Другото, към което желая да обърна внимание и това ще е приоритет на клуба, а точно построяването на нови два футболни терена с изкуствена настилка. Единият ще е с естествени размери, а другият ще е маломерен, като те ще бъдат направени в непосредствена непосредственост до АРЕНА АРДА. По този метод първо ще създадем базата и след това ще развиваме футбола.

В умозаключение като състезателен шеф на ПФК АРДА, каква е вашата равносметка за представянето на тима, въпреки да има още два кръга до края?
– Доста турболентна година беше, като се стартира със промяната на собствеността, намаляването на бюджета, с освобождението на част от футболистите, които направиха фурора предходната година. Остават два кръга до края, в които се надявам те да играят за себе си. Аз това им го споделих и в съблекалнята. Целта, която зимата им поставихме бе тимът да се класира в група разпределяща местата от 7-10 място. След като извършиха тази цел, може би напрежението падна и те започнаха да играят много освободено. Това оказа помощ при отбелязването на много попадения, само че и също по този начин инкасирахме много голове в нашата врата, които стават след наши неточности. Успокоението и подценяването са две разнообразни неща, което ни изиграва неприятна смешка в последните мачове. Надявам се в мачовете, които ни остават до края АРДА да покаже, че може да е фактор в българския футбол.

 Стамен Белчев: Не знам какъв брой гола би трябвало да вкараме, с цел да спечелим Стамен Белчев: Не знам какъв брой гола би трябвало да вкараме, с цел да спечелим 7 май | 19:35  Уникално! Арда и Локомотив (Пловдив) ни оставиха без мирис в мач с осем гола Уникално! Арда и Локомотив (Пловдив) ни оставиха без мирис в мач с осем гола 7 май | 19:25  Арда продължи контракта на спортно-техническия си шеф Ивайло Петков Арда продължи контракта на спортно-техническия си шеф Ивайло Петков 7 май | 16:19 Още от БГ Футбол  Стадион Стадион "Ивайло " ще одобри полуфинален конфликт от Държавното футболно състезание за ветерани 10 май | 19:23 456 0  БФС разгласи назначенията за идващия кръг в efbet Лига БФС разгласи назначенията за идващия кръг в efbet Лига 10 май | 19:05 745 0  БФС разгласи съдията за финала БФС разгласи съдията за финала 10 май | 19:01 3152 13  Министърът на спорта Радостин Василев се срещна с Христо Стоичков Министърът на спорта Радостин Василев се срещна с Христо Стоичков 10 май | 18:42 956 2  Добра вест: УЕФА усили възможностите на българския първенец за групите на ШЛ и ЛЕ Добра вест: УЕФА усили възможностите на българския първенец за групите на ШЛ и ЛЕ 10 май | 18:38 11566 16 Виж всички Водещи Новини  Добра вест: УЕФА усили възможностите на българския първенец за групите на ШЛ и ЛЕ Добра вест: УЕФА усили възможностите на българския първенец за групите на ШЛ и ЛЕ 10 май | 18:38 11566 16  Официално: УЕФА разгласи огромни промени в Шампионската лига Официално: УЕФА разгласи огромни промени в Шампионската лига 10 май | 17:53 17746 32  ЦСКА - София подложен на старта в Европа, Левски - не ЦСКА - София подложен на старта в Европа, Левски - не 10 май | 16:22 16068 117  Даниел Боримиров преди финала: Надявам се съдията да остане неосезаем в неделя Даниел Боримиров преди финала: Надявам се съдията да остане неосезаем в неделя 10 май | 18:36 3967 23  Официално: Холанд става състезател на Манчестър Сити на 1 юли Официално: Холанд става състезател на Манчестър Сити на 1 юли 10 май | 17:38 10445 25 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР