Един основните приоритети на кабинета е удължаване на живота Шести

...
Един основните приоритети на кабинета е удължаване на живота Шести
Коментари Харесай

Теменужка Петкова с важно изявление за VI блок на АЕЦ "Козлодуй"

Един главните цели на кабинета е удължение на живота Шести блок в АЕЦ " Козлодуй ", която е поръчител за националната сигурност. Това съобщи на конференция енергийният министър Теменужка Петкова по време на среща, на която бяха показани резултатите по плана за удължение на живота на VI блок на АЕЦ " Козлодуй " с 10 години. Проектът се извършва от съветската " Русатом Сервис ".
Петкова напомни, че в края на предходната година са завършили дейностите по удължаването на лицензията и за Пети блок. По плана за Шести блок са начертани 227 ограничения. До този миг за изпълнени 137, до края на годината предстоят още 70. Всички ограничения са изпълнени със лични средства на АЕЦ, която се намира в положително финансово положение. За предходната година централата е записала 118 млн. лв. облага.
Протоколите за изпълнените ограничения бяха подписани от изпълнителния шеф на АЕЦ " Козлодуй " Иван Андреев и генералния шеф на " Росатом " Евгени Салков.


" Сътрудничеството с България се развива прелестно повече от шест десетилетия. Удължаването на 5 и 6 блок е значим план за " Росатом ". Това в действителност е предоставяне на втори живот, който ще разреши да се употребяват пълноценно идващите 30 години”, разяснява първият заместник-генерален шеф " Росатом " Кирил Комаров.
Той разкри, че наред с ремонтната активност “Русатом Сървис “ има и обществени задължения Компанията следва да построи нов състезателен комплекс в Козлодуй.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР