Един на около 100 000 души е проявил остра алергична

...
Един на около 100 000 души е проявил остра алергична
Коментари Харесай

Един на 100 000 души прави остра алергична реакция към ваксината на "Пфайзер"

Един на към 100 000 души е показал остра алергична реакция, откакто е получил доза от имунизацията против ковид на " Пфайзер " и " Бионтех ", оповестяват американските здравни управляващи, наблягайки, че изгодите от имунизацията надалеч надвишават евентуалните опасности, съобщи Франс прес.

Цифрата е изчислена от Центровете за надзор и профилактика на болесттите, които са разпознали 21 случая на анафилактичен потрес - остра алергична реакция, от общо 1 893 360 инжекции на имунизацията, приложени сред 14 и 23 декември.

" Средно това съставлява % от 11,1 анафилактични шока на милион приложени дози ", означават от Центровете за надзор и профилактика на болесттите, представени от Българска телеграфна агенция.

За съпоставяне противогрипните ваксини предизвикат към 1,3 анафилактични шока на милион приложени дози.

„ Въпреки че процентът при имунизацията на " Пфайзер " е към 10 пъти по-висок, броят на случаите на остри алергични реакции остава " извънредно необичаен " и в полза на популацията е да се имунизира, защото рисковете от коронавирусната пандемия са доста по-големи “, акцентира Нанси Месоние от Центровете за надзор и профилактика на болесттите.

Документираните от здравните управляващи 21 случая включват хора сред 27 и 60 години, като междинната възраст е 40 години. Всички, като се изключи двама, са били лекувани с епинефрин, постоянно прилаган при остри алергични реакции.

19 от случаите на алергичен потрес касаят дами. Симптомите са се показали сред две и 150 минути след инжектирането на имунизацията. Въпросните признаци са включвали обрив, уртикария, чувство за задушаване, отичане на езика, затруднено дишане, отичане на устните, гадене и непрекъсната суха кашлица.

Четирима пациенти са приети в болница, трима от които в реанимация. Останалите 17 са лекувани в незабавно поделение. Всички пациенти, като се изключи един, са напуснали болничното заведение и са се възстановили.

Една от хипотезите се отнася до съществуването във имунизацията на веществото полиетилен гликол (PEG), което се употребява в постоянно срещани артикули като лаксативи, шампоани или паста за зъби, само че до момента не е употребявано във ваксини.

Здравните управляващи към момента не разполагат с задоволително данни, с цел да дефинират % на анафилактичните шокове след използване на имунизацията на " Модерна ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР