Един месец карантина може да струва на руската икономика 1,5-2

...
Един месец карантина може да струва на руската икономика 1,5-2
Коментари Харесай

Един месец ограничителни мерки заради коноравируса ще струват 1,5-2 процента от БВП на Русия

Един месец карантина може да коства на съветската стопанска система 1,5-2 % от брутния вътрешен артикул (БВП), а цялостните последствия за стопанската система ще зависят от това какъв брой ще продължат ограничаващите ограничения, свързани с битката против ковид, сподели на онлайн конференция шефката на съветската централна банка Елвира Набиулина, представена от ТАСС.

Опитът на другите страни демонстрира, че месец карантина в мащабите на цялата страна може да коства на стопанската система 1,5-2 % от годишния Брутният вътрешен продукт, само че общият резултат ще зависи от това какъв брой ще продължат ограничаващите ограничения, сподели Набиулина.

По думите й негативните последствия за стопанската система на Русия са съсредоточени през второто тримечесие на 2020 година, предава Българска телеграфна агенция.

Според нея скокът на инфлацията ще бъде кратковременен.

Инфлацията предстоящо се форсира в последно време. Годишната инфлация обаче въпреки всичко е доста по-ниска от 4 %, добави тя.

Набиулина сподели още, че съветската централна банка вижда капацитет за намаление на водещата рента през 2020 година и ще избере верния миг да го направи.

Последиците от ограничаващите ограничения за съвкупното търсене както външното, по този начин и вътрешното, евентуално ще имат нескончаем темперамент. Това ще бъде забележителен дезинфлационен фактор. При развиването на обстановката съгласно настоящия сюжет и непоклатимост на финансовите пазари виждаме прочут капацитет за понижаване на водещата рента тази година, сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР