Един истински лакомник не бива да избира между здравословно и

...
Един истински лакомник не бива да избира между здравословно и
Коментари Харесай

Здравословна пица с блат от карфиол и картоф

Един същински чревоугодник не трябва да избира сред здравословно и пица, тъй като може да ги има и двете

Необходими Продукти

● карфиол - 1 глава
● картофи - 3 бр. огромни
● пилешко филе - 200 г
● кашкавал - 200 г
● яйца - 2 бр.
● доматена паста - 4 с.л.
● домати - 1 бр
● алена чушка - 1 бр.
● маслини - 5 - 6 бр.
● майорана - 1 с.л.
● зехтин - 1 с.л.
● джинджифил - 1 с.л.
● сол
● черен пипер
● риган

Начин на подготвяне

Обелваме 3-те картофа и ги рендираме с рендето (може и със сокоизтисквачка - отделяте сока и употребявате остатъка за блата).

Рендирате и карфиола и добавяте към картофите. Използвате забрадка, с цел да отделите водата от сместа. Трябва да изстискате доста добре, с цел да се получи суха примес, сходна на тесто. Слагате в купа и прибавяте сол, пипер, риган, джинджифил, зехтин и счуквате 2 яйца, по-късно настъргвате кашкавал (преценете на око към 100 г).

Смесвате добре, до момента в който се получи хомогенна примес. Слагате сместа в тава авансово покрита с хартия за печене. Оформяте, до момента в който се получи блат към 1.5 см, добре разточвате, да е равно от всички страни.

Слагате в гореща фурна 25-30 мин по преценка, до момента в който не пооранжевеят краищата. Вадите и довършвате - мажете с доматената паста, прибавяте пилешкото филе, нарязано на фино, домата на шайби, алена чушка на лентички и маслини от горната страна на пицата и назад в печката за още 15-тина минути.

5 минути, преди да е подготвена здравословната пица с блат от карфиол и картоф, вадите още веднъж и настъргвате останалия към 100 г кашкавал за още 5 мин, до момента в който се запече.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР