Един доста често задаван въпрос при хората с хипотиреоидизъм е

...
Един доста често задаван въпрос при хората с хипотиреоидизъм е
Коментари Харесай

Как да отслабнем при хипотиреоидизъм?

Един много постоянно задаван въпрос при хората с хипотиреоидизъм е – по какъв начин да отслабнем при хипофункция на щитовидната жлеза?

Необяснимото наддаване на тегло е постоянно срещан симптом при хипофункция на щитовидната жлеза, изключително в случай че започнете да наддавате на тегло, без да вършиме огромни промени в диетата или равнището на интензивност.

Наддаването на тегло усилва риска от необятен набор от съществени здравословни проблеми, в това число високо кръвно налягане, диабет и сърдечни болести.

Ако сте диагностицирани с хипотиреоидизъм, ръководството на вашето положение и загубата на наднормено тегло е от значително значение за понижаване на риска от свързани затруднения и здравословни проблеми.

Продължете да четете, с цел да научите повече за това за какво хипофункцията на щитовидната жлеза може да аргументи наддаване на тегло и по какъв начин да отслабнете при проблеми с щитовидната жлеза.

Какво е хипотиреоидизъм?

Хипотиреоидизъм е положение, в което щитовидната жлеза не може да създава равнищата на хормоните, от които тялото ви се нуждае, с цел да контролира дейно значими метаболитни процеси.

Щитовидната жлеза е жлеза с форма на пеперуда, ситуирана в предната част на шията ви тъкмо под ларинкса. Развитието на мозъка, сърдечната функционалност и храносмилането са някои от многото метаболитни процеси, повлияни от хипотиреоидизма.

Една от най-честата причина за хипотиреоидизъм е автоимунният тиреоидит (Хашимото).

Хипотиреоидизмът е относително постоянно срещан, изключително при дами и възрастни хора. Лесно се лекува с медикаменти, нормално един път диагностициран.

Въпреки това, заради естеството на неразбираеми неспецифични признаци, които може да аргументи, това положение елементарно може да остане недиагностицирано, в случай че човек не се тества.

Симптомите на хипотиреоидизъм са склонни да се развиват постепенно с течение на времето и включват отмалялост, запек, висок холестерол и наддаване на тегло.

Хипотиреоидизмът постоянно може да бъде дейно лекуван и ръководен с медикаменти, които балансират равнищата на хормоните на щитовидната жлеза.

Лекарят може да работи в тясно съдействие с вас в продължение на месеци или години, с цел да подсигурява, че равнищата на хормоните на щитовидната жлеза остават в уравновесени равнища.

Защо хипофункцията на щитовидната жлеза предизвиква наддаване на тегло?

Хормоните на щитовидната жлеза контролират метаболизма ви и метода, по който тялото ви изгаря калории. Ако имате хипотиреоидизъм, тялото ви ще създава по-ниски равнища на хормони на щитовидната жлеза, което ще забави метаболизма ви и ще ви накара да горите калории с по-бавна скорост.

Комбинацията от тези фактори предизвиква наддаване на тегло при хипотиреоидизъм и постоянно е по-забележимо при тези с тежки признаци.

Повечето признаци при хипотиреоидизъм са доста неразбираеми и елементарно се упрекват в нещо друго, като стрес да вземем за пример.

Въпреки това, един постоянно срещан признак, който ме кара да мисля за вероятен хипотиреоидизъм, е в случай че пациентите се оплакват от наддаване на тегло, което е необяснимо. Ако човек натрупа килограми от нищото, без да е трансформирал нещо с диетата или физическите си привички, това несъмнено може да се дължи на хипотиреоидизъм и си коства да се ревизира.

Други признаци включват несъразмерна отмалялост, макар че получава задоволително сън постоянно 7-8 часа или повече през нощта, мозъчна мъгла, косопад и сензитивност към мраз. Е

дин от най-големите рискови фактори е, в случай че човек има фамилна анамнеза за заболяване на щитовидната жлеза, рак на щитовидната жлеза или автоимунни болести, като Хашимото. Хашимото е, когато тялото ви нападна личната си щитовидна жлеза, мислейки, че е непознат завоевател. Това води до възпалена, от време на време увеличена щитовидна жлеза.

Колко наддаване на тегло предизвиква хипотиреоидизмът?

„ Хормоните на щитовидната жлеза контролират метаболизма ни. Недостатъчното количество хормони на щитовидната жлеза забавя метаболизма ни и води до наддаване на тегло “, споделя Монтгомъри.

Хората, диагностицирани с хипотиреоидизъм, могат да качат сред 2 и 4,5 кг или повече, според от тежестта на техните признаци.

Според Американската асоциация за щитовидната жлеза, по-голямата част от спомагателното тегло, насъбрано заради хипотиреоидизъм, се дължи на непотребното струпване на сол и вода. Въпреки това пациентите нормално стартират да губят това наднормено тегло откакто стартират лекуването.

При всеки с хипотиреоидизъм ли се повишават килограми?

Наддаването на тегло е един от многото признаци на хипотиреоидизъм, което значи, че не всеки с това заболяване на щитовидната жлеза ще наддаде на тегло.

Хипотиреоидизмът може да аргументи огромно многообразие от неспецифични признаци с друга степен на тежест.

Въпреки това, доста други признаци на хипотиреоидизъм могат да допринесат за наддаване на тегло, в това число запек, отмалялост, мускулна уязвимост и  тежки менструални интервали  (които могат да причинят отичане на корема). Например, умората и мускулната уязвимост могат да ви накарат да се чувствате прекомерно изтощени и изтощени, с цел да упражнявате и да правите други действия, които предизвикват загубата на тегло и изгарянето на калории.

Може ли медикаментите за хипотиреоидизъм да причинят наддаване на тегло?

Стандартното лекуване на хипотиреоидизъм е ежедневната приложимост на лекарство, наречено левотироксин (известен също като L-тироксин). Левотироксинът е синтетичен хормон за щитовидната жлеза, който може да увеличи равнищата на този хормон, с цел да понижи признаците на хипотиреоидизъм, в това число наддаване на тегло.

Ако дозата левотироксин е ниска, това може да докара до наддаване на тегло, заради което е значимо да вършиме постоянни проследявания с кръвни проучвания при вашия доктор. В идеалния случай левотироксинът се приема на празен корем (не с други лекарства) заран 1 час преди хранене, с цел да се уверите, че се всмуква вярно. Различни храни и лекарства/добавки могат да взаимодействат с него и да го накарат да не се усвоява вярно.

Някои храни, добавки и медикаменти могат да попречат на левотироксина, което също може да способства за наддаване на тегло.

Добавките с желязо, калциевите добавки и храните с високо наличие на фибри или соя могат да повлияят на левотироксин. Посъветвайте се с вашия доктор за храни и добавки, които могат да попречат на левотироксин да работи както би трябвало, с цел да избегнете евентуално наддаване на тегло.

Можете ли да отслабнете, в случай че имате хипофункция на щитовидната жлеза?

Напълно допустимо е да отслабнете, в случай че имате хипотиреоидизъм, изключително в случай че се придържате към режима на лекуване, както е указано, също по този начин, би трябвало да се консултирате постоянно с вашия доктор по отношение на всевъзможни странични резултати или продължаващи признаци на хипотиреоидизъм.

Ако хипотиреоидизмът е единствената съществена причина за наддаване на тегло, вие ще започнете да губите наднормено тегло веднага щом равнищата на щитовидната жлеза се балансират вярно.

Как да отслабнем при хипофункция на щитовидната жлеза?

Можете да предприемете няколко стъпки, с цел да отслабнете при хипофункция на щитовидната жлеза.

Ключовата част е хората с хипотиреоидизъм да поддържат болестта си на щитовидната жлеза устойчиво.

Това значи постоянно да се консултирате с лекаря си, да си вършиме кръвни проучвания и да приемате медикаменти, както е предписано. След това те би трябвало да оценят метода си на живот и да се уверят, че се хранят здравословно и постоянно вършат извършения.

Ако хипотиреоидизмът е неконтролиран, това може да докара до по-трудно свалянето на килограми макар вярната диета за намаляване и тренировки.

Преценете деликатно диетата си и направете здравословни промени, които могат да ви оказват помощ да отслабнете. Намалете приема на алкохол, сладкиши и храни с високо наличие на натрий, защото те могат да допринесат за наддаване на тегло.

Редовните извършения оказват помощ за повишение на метаболизма и енергийните равнища. Ако към този момент упражнявате, увеличете интензивността на тренировките си или попитайте фитнес експерт за разнообразни извършения и действия, които можете да вършиме, с цел да отслабнете.

Как да отслабна при хипофункция на щитовидната жлеза и менопауза?

Хипотиреоидизмът постоянно може да утежни признаците на менопаузата, а хормоналните съмнения, следени по време на менопаузата, могат да допринесат или да влошат хипотиреоидизма.

Консултирайте се неотложно с вашия доктор, в случай че преминавате през менопауза и смятате, че може да имате проблеми с щитовидната жлеза или в случай че имате хипотиреоидизъм и стартирате да преминавате през менопауза.

Вашият доктор може да ви насочи към ендокринолог, който е профилиран в хормонални нарушавания и може да ви помогне да управлявате и двете положения с по-нисък риск от затруднения.

Кои са най-хубавите тренировки при хипотиреоидизъм?

Всеки тип упражнение или физическа интензивност може да помогне със признаците на хипофункция на щитовидната жлеза, стига да форсира сърдечната ви периодичност дотам, че ускорява метаболизма ви и ви оказва помощ да изгаряте калории.

Честно казано не се разграничава от това, което се предлага за пациенти без хипотиреоидизъм – кардио, комбинирано със силови тренировки.

Много лекари предлагат рутинна подготовка, която включва аеробика с ниско влияние и силови тренировки. Бягане, туризъм, плуване, лицеви опори и клекове са някои от многото извършения, които могат да ви оказват помощ да останете във форма и да отслабнете.

Какви храни са потребни за хипотиреоидизъм?

Някои хранителни субстанции са от значително значение за оптималното здраве на щитовидната жлеза и могат естествено да балансират равнищата на хормоните на щитовидната жлеза, с цел да понижат признаците на хипотиреоидизъм.

Доказано е, че храните, които съдържат йод, селен и цинк, са потребни при пациенти с хипотиреоидизъм за поощряване на здрава щитовидна жлеза.

Яйцата, морските блага, плодовете, зеленчуците, семената и непреработените меса съдържат огромни количества йод, цинк и селен.

Стойте надалеч от храни въз основата на соя, защото соята съдържа съединения, наречени goitrogens ( гойтроген ), които могат да попречат на функционалността на щитовидната жлеза и равнищата на хормоните.

Също по този начин избягвайте да ядете мощно модифицирани храни, в това число салами, хот-дог, бисквитки, сладкиши и замразени ястия, защото е известно, че тези храни предизвикват наддаване на тегло и няма да ви оказват помощ да загубите наднормено тегло, обвързвано с хипотиреоидизъм.

таг: по какъв начин да отслабнем при хипофункция на щитовидната жлеза

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР