Един демонстрант е бил убит и 12 са били ранени

...
Един демонстрант е бил убит и 12 са били ранени
Коментари Харесай

Поредни сблъсъци в Багдад

Един стачкуващ е бил погубен и 12 са били ранени през днешния ден в продължаващите конфликти в центъра на Багдад сред протестиращи и силите на реда, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

По данни на службите за сигурност и медици индивидът е умрял, когато служителите на реда разкрили пукотевица с гумени патрони и пуснали сълзотворен газ, с цел да разгонят тълпите на бул. "Рашид ". Днес е третият ден на гневните конфликти в центъра на Багдад, в които са починали 15 индивида и над 100 са били ранени. Улицата е наоколо със стратегическия мост "Ахрар ", който дружно с мостовете "Джумхурия " и "Синак " е отчасти окупирани от стачкуващите. И трите моста водят към укрепената Зелена зона, където се намират доста държавни здания.

Четирима убити и 25 ранени при нови конфликти в Багдад

Иракският парламент не съумя през днешния ден заради липса на кворум да организира съвещание. Очакваше се, че на него ще бъдат обсъждани законопроекти за промени, импортирани, с цел да се успокоят протестиращите. Следващото съвещание бе планувано за понеделник.
На 1 октомври в Ирак започнаха всеобщи митинги против корупцията, незадоволителните комунални услуги и безработицата. Оттогава са починали минимум 341 протестиращи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР