Един човек почина след нападение с нож в австралийския град

...
Един човек почина след нападение с нож в австралийския град
Коментари Харесай

Един човек загина след опит за мащабен атентат в Мелбърн

Един човек умря след нахлуване с нож в австралийския град Мелбърн, оповестява телевизия ABC. По-рано бе обявено за трима ранени.
Нападателят, който се намирал покрай пламнал автомобил, е бил прострелян от полицията в гърдите и е в сериозно положение. Настанен е в клиника, в сериозно положение.

Местни медии разпространиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин наедрял човек замахва заплашително към служителите на реда, преди да бъде прострелян. От фрагментите излиза наяве, че джипът на нападателя е зареден с газови бутилки, само че детонацията, която е възнамерявал, не е станала по проект - това настояват публицисти на свободна процедура. По техни думи, атентаторът прибегнал към нахлуване с нож, викайки " Аллах Акбар ". По свидетелски показания, умрял почтен човек, който тръгнал да се притича на помощ на опиталия да забие джипа си нападател в навалица хора.

Bloodshed has once again come to the heart of Melbourne after a man armed with a knife was shot by police following a suspected terror attack in Bourke Street. The horror began when a ute crashed and exploded into flames. @EmilyCAngwin #7News pic.twitter.com/WvbyrJdzNF
— 7 News Melbourne (@7NewsMelbourne) 9 ноември 2018 година
Друго видео, направено от очевидци, демонстрира пожар в региона и приближаващи хора, употребяващи количка за извършване на покупки и стол, с цел да се опълчват на нападателя. Първоначално полицията се отзовала на място по сигнал за избухнал пожар.
Източник на ABC Radio Melbourne - жена на име Меган, споделя, че е станала очевидец на случая, пътувайки в трамвая.
Инцидентът става в час пик в бизнес квартала на австралийския мегаполис - на " Бърк Стрийт ". Вече се води следствие. Причините за офанзивата към момента са незнайни и не се афишират публично. Правоохранителните органи предизвести жителите да заобикалят прекосяването през региона, макар че заподозряният към този момент е арестуван.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР