e първият финалист в тазгодишното издание на на краля. Тимът

...
e първият финалист в тазгодишното издание на на краля. Тимът
Коментари Харесай

Валенсия лиши Атлетик Б от трети пореден финал за Купата на краля

e първият финалист в тазгодишното издание на на краля. Тимът на Хосе Бордалас се наложи с 1:0 над в реванша от полуфиналите и отстрани баските с общ резултат 2:1. Победното попадение за " прилепите " означи в 43-ата минута.

е осемкратен притежател на трофея. За последно отборът от " Местая " подвигна на краля през 2019 година след победа във финала над. не можа да стигне до директния спор за оценката за трети следващ сезон. Миналата година баските отстъпиха на с 0:4 и не са печелили купата от 1984 година.

Мачът на " Сан Мамес " при започване на февруари приключи 1:1. Треньорът на Атлетик Билбао Марселино резервира част от звездите си в гостуването на преди няколко дни, само че през днешния ден разчиташе на най-благоприятен състав. беше без санкции, а поради травми не играха и.

Въпреки че по пътя си към полуфиналите отстраниха и, футболистите на не демонстрираха същинското си лице в дуелите с. Гостите имаха късмет да поведат в 41-ата минута, само че пропусна. Две минути по-късно домакините поведоха. Лошо отбита топка попадна на крайници на, който си откри позиция на границата на наказателното поле и разстреля.

През второто полувреме Валенсия се защитаваше добре, а гостите нямаха съвсем никакви хрумвания в нападателен проект. Мамардашвили трябваше да се намесва съществено единствено след удар от статично състояние на Иниго Мартинес. В последните минути срещата се изнерви, което беше напълно от изгода за Валенсия.

Съперника на " прилепите " във финала ще дефинират Бетис и Райо Валекано. Фаворит са севилци, които имат преднина след успеха с 2:1 като посетител.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР