, е на път да стане най-посетеното в историята, обяви

...
, е на път да стане най-посетеното в историята, обяви
Коментари Харесай

Рекорден зрителски интерес към световното първенство по футбол за жени

, е на път да стане най-посетеното в историята, разгласи ФИФА.

Продажбата на билети към този момент надвиши 1,5 милиона единствено за пет дни. На трибуните на 12-те дуела, изиграни досега, са участвали съвсем 364 000 души, споделиха от футболната федерация на Австралия.

Това съставлява междинна посещаемост от 30 326 фенове на мач, надвишавайки доста цената от 21 756 души от Мондиала 2019 във Франция и историческа посещаемост на шампионата за всички мачове на Световното състезание за дами, която е 24 780.

Увеличението от 72% спрямо конкуренцията във Франция отпреди четири години през първите 12 мача в допълнение акцентира възходящата известност на женския футбол в международен мащаб. Само Австралия е съдействала с над 1,1 милиона за общите продажби на билети. Гледаемостта на излъчването също скача, като срещата сред Нова Зеландия и Норвегия беше най-гледаният. Според Sky New Zealand над 1 милион фенове са се присъединили, с цел да следят дуела на откриването на Мондиала.

Срещата сред Австралия и Република Ирландия, също в деня на откриването на шампионата, записа междинна публика от 1,94 милиона фенове, съвсем утроявайки предходния връх и надминавайки цифрите за фенове от Световното състезание по футбол за мъже в Катар 2022.

" Този шампионат основава история и ние сме възхитени като страна-домакин. Виждаме скок в поддръжката за женския футбол, освен в продажбите на билети, само че и в гледаемостта на излъчванията, визитата на почитател зоните и продажбите на артикули ", сподели основният изпълнителен шеф на Футбол Австралия Джеймс Джонсън.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР