е готова да предложи на газопровода “ (Балтийска тръба“) вместо

...
е готова да предложи на газопровода “ (Балтийска тръба“) вместо
Коментари Харесай

Полша предлага на Германия алтернатива на Северен поток 2

е подготвена да предложи на газопровода „ “ („ Балтийска тръба “) вместо „ Северен поток-2 “, съобщи представителят на полското държавно управление Петр Мюлер, представен от БГНЕС.
" От самото начало Полша акцентира, че европейската взаимност в тази област би трябвало да бъде еднопосочна. Затова, в случай че такива потребности от немска страна бъдат декларирани, Полша е отворена да употребява инфраструктурата, която сама построява за своята енергийна сигурност ", сподели той в ефира на полската държавна телевизия.
 Германия не се отхвърля от Северен поток 2, макар съпротивата на Украйна и Полша Германия не се отхвърля от Северен поток 2, макар съпротивата на Украйна и Полша
Позицията на немските управляващи във връзка с газопровода „ Северен поток 2 “ остава неизменима, като от Берлин считат, че с...
Според Мюлер „ “ провокира безпокойствие, тъй като опонира на концепцията за европейска взаимност и енергийна сигурност, предава РИА Новости.
Проектът включва създаване на газопровод с потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Изпълнява се от Nord Stream 2 AG с едноличен акционер – „ Газпром “.
Съединените щати интензивно се опълчват, като промотират своя полутечен природен газ в Европейски Съюз, както и Украйна, Полша, Латвия и Литва. През декември Вашингтон наложи наказания против " Северен поток-2 ", изисквайки фирмите неотложно да спрат построяването на тръбопровода.
„ Baltic Pipe “ се възнамерява да бъде пуснат през 2022 година Неговият потенциал към момента не е оголен, само че през 2001 година беше планувано, че той ще бъде минимум 5 милиарда кубически метра годишно.
 Германия не споделя позицията на Полша за Северен поток 2 Германия не споделя позицията на Полша за " Северен поток 2 "
Германското държавно управление не споделя позицията на Полша, която е против строителството на газопровода „ Северен поток-2 “, зая...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР