Дюнерджийница в Москва бе принудена да затвори само ден след

...
Дюнерджийница в Москва бе принудена да затвори само ден след
Коментари Харесай

В Москва: Няма дюнер – няма проблем! Само часове след отварянето му затвориха „Сталин дюнер“

Дюнерджийница в Москва бе принудена да затвори единствено ден откакто бе открита поради всеобщо неодобрение от това, че е брандирана със сталинска тема, съобщи Ройтерс, представена от Дир.бг.

Заведението „ Сталин дюнер “ има на входа си табела с лика на пораждащия полемики комунистически водач. Вътре мъж, облечен в униформа на службата за сигурност от сталинската ера (НКВД – бел. ред.), сервира сандвичи с имената на руски водачи.

„ Отворихме оня ден и обслужихме към 200 клиенти “, сподели притежателят на заведението Станислав Волтман в изявление за Ройтерс.

Той съобщи, че полицията го е принудила да отстрани табелата със Сталин, а по-късно „ големият напън “ на локалните управляващи го е принудил да затвори изцяло.

Брандингът стана обект на горещи диспути в обществените мрежи и някои консуматори го жигосаха като демонстрация на неприятен усет.

Управлението на Йосиф Сталин е белязано от всеобщи репресии, трудови лагери и апетит. Близо 700 000 души са екзекутирани по време на Голямата чистка от 1936-38 година Мнозина обаче от някогашния Съветски съюз гледат на него като на водача, победил нацистка Германия във Втората международна война.

„ Очаквах да има известни безредици в обществените мрежи “, сподели Волтман. „ Но не чаках всички малките екрани, кореспонденти и блогъри да се изсипят тук и да се редят на опашка, като че ли пред мавзолея на Ленин “, добави той.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР