Дядото на руската фигуристка Камила Валиева е изпратил видео послание,

...
Дядото на руската фигуристка Камила Валиева е изпратил видео послание,
Коментари Харесай

Роскосмос изписа на главния си вход: Камила, ти си просто Космос

Дядото на съветската фигуристка Камила Валиева е изпратил видео обръщение, което било показано на тричленния състав на Спортния трибунал, позволил състезателката от самостоятелния шампионат при дамите на Олимпийските игри в Пекин.

Според The New York Times, мъжът записал клипа с телефон от купето на автомобил, показвайки пакет с медикаменти. Мъжът е декларирал, че от време на време приема триметазидин, когато получава пристъпи. Според експертите веществото, открито в тестът на Камила Валиева се употребява при сърдечни проблеми, пишат от Българска национална телевизия.

Майката на Валиева по време на показанията си в Русия декларира, че дядото съпровожда тинейджърката на тренировки всеки ден и остава с нея у дома, до момента в който майка ѝ се прибере от работа, макар че той живее в различен апартамент.

Предположението е, че лекарството за сърце, неразрешено от Световната антидопингова организация и предписано на дядото на Камила Валиева, най-вероятно е попаднало в тялото на фигуристката посредством общи кухненски съдове.

Изданието оповестява още, че в тестът на състезателката от декември с изключение на триметазидин са открити още две медикаменти, които могат да бъдат употребявани за лекуване на сърдечни проблеми - хипоксен и ел-карнитин. Последните две вещества обаче не са неразрешени.

Ръководителят на Американската антидопингова организация Травис Тайгарт разгласи, че всекидневно комбинацията от тези медикаменти е ориентирана към понижаване на умората, повишение на издръжливостта и успеваемостта.

Класирането на фигуристките в Пекин няма да бъде считано за дефинитивно.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР