Двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха министърът на отбраната

...
Двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха министърът на отбраната
Коментари Харесай

Министър Тагарев и пълномощният посланик на Великобритания и Северна Ирландия обсъдиха сътрудничеството в отбраната

Двустранното съдействие в региона на защитата разискаха министърът на защитата и Н.Пр. доктор Роб Диксън, ексклузивен и пълномощен дипломат на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия през днешния ден, 12 юни.

„ Оценяваме ангажираността на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия за гарантиране сигурността в Черноморския район и поддръжката за повишение на оперативната съгласуемост и качествата на българските Въоръжени сили “, съобщи министърът на защитата. Той акцентира значимостта на присъединяване на английски военнослужещи при подкрепяне построяването на бойната група на територията на страната, както и взаимните учения сред Специалните сили на България и Обединеното кралство. По време на диалозите бяха разисквани въпроси от настоящия дневен ред на сигурността и положителното равнище на взаимни военни учения, тренировки и образования.

Като предпочитани задания пред своя екип министър Тагарев уточни укрепването на отбранителните качества, модернизирането на Въоръжените сили, построяването на качества за противопоставяне на хибридни закани и дезинформационни акции, задълбочаването на интеграцията в границите на НАТО и Европейски Съюз, както и поддръжката за Украйна.

В диалозите участваха заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев и аташето по защита на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия подполковник Кристофър Самърс.

„ Разширяването на бойната група на територията на България с рамкова страна Италия до равнище бригада, в сходство с решенията от Срещата на върха на НАТО в Мадрид, е развой, по който работим интензивно. Увеличаваме обсега на ученията и тренировките, като демонстрираме подготвеност и решителност за отбрана както на суверенитета на България, по този начин и на всяка страна-членка на Алианса, според концепцията на НАТО за въздържане и защита “, съобщи по време на срещата началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Извънредният и пълномощен дипломат на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия Н.Пр. доктор Роб Диксън изрази удовлетворение от формираното постоянно държавно управление на България и пожела триумф на новия кабинет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР