Двустранният спор между София и Скопие трябва да бъде разрешен,

...
Двустранният спор между София и Скопие трябва да бъде разрешен,
Коментари Харесай

Натискат посланика ни в САЩ да пуснем Скопие в Евросъюза

Двустранният спор сред София и Скопие би трябвало да бъде позволен, с цел да може Република Северна Македония да стартира договаряния с Европейския съюз до края на годината. Такова искане насочиха конгресмени от Комисията по външни работи на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати пред българския дипломат във Вашингтон Тихомир Стойчев, осведоми скопският ефирен канал “Алсат М “, представен от " Фокус ".

„ Надяваме се, че ще оставите настрани разликите и ще подкрепите цялостната политическа интеграция на Северна Македония и Албания в Европейския съюз “, се споделя в писмото на двупартийната конгресна група до дипломат Тихомир Стойчев.

Въпреки обстоятелството, че Северна Македония и Албания са изпълнили изискванията за започване на договаряния за присъединение с Европейския съюз, се показва в писмото, разногласието сред вашата страна и Северна Македония остава единствената спънка, която не разрешава на Албания и Северна Македония да стартират тези договаряния. Според тях по-нататъшното закъснение на напредъка на Скопие и Тирана към Европейски Съюз ще сложи под подозрение напъните на западните водачи и ще отвори вратата за антизападно политическо въздействие в района, по-специално от Китай и Русия.

„ Вярваме, че възможното участие на Северна Македония и Албания в Европейски Съюз е от решаващо значение за дълготрайния мир и непоклатимост в района на Западните Балкани и за цялата трансатлантическа общественост “, се споделя в писмото на американските конгресмени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР