Двукратният олимпийски шампион и световен рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге

...
Двукратният олимпийски шампион и световен рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге
Коментари Харесай

Кипчоге след най-бавния маратон в кариерата си: Никога не е лесно

Двукратният олимпийски първенец и международен рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге изненадващо приключи на шесто място на маратона на Бостън през вчерашния ден с 2:09:23 часа. 38-годишният кениец, който дойде в Съединени американски щати със 17 победи от 19 старта в маратона в своята кариера, записа най-бавното време си време в класическата отдалеченост.

Неговият съотечественик Еванс Чебет отбрани купата си с 2:05:54 часа.

Кипчоге се надяваше да сложи нов връх на трасето в Бостън, като задачата му е да стане първият мъж с върхове на трасетата на всичките шест международни Major маратона.

“Днес беше сложен ден за мен. Напрягах се колкото можах, само че от време на време би трябвало да приемем, че през днешния ден не беше денят. Никога не е елементарно. В спорта печелиш и губиш, постоянно има на следващия ден и си поставяш ново предизвикателство. Развълнуван съм за това, което следва “, сподели Кипчоге, който възнамерява да пази олимпийската си купа в Париж следващата година.

Олимпийският първенец от Рио де Жанейро 2016 и Токио 2020 държи международния връх в маратона с 2:01:09 часа от Берлин през предходната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР