Двукратните сребърни олимпийски медалисти по фигурно пързаляне при спортните двойки

...
Двукратните сребърни олимпийски медалисти по фигурно пързаляне при спортните двойки
Коментари Харесай

Евгения Тарасова и Владимир Морозов прекратяват състезателната си кариера

Двукратните сребърни олимпийски медалисти по фигурно пързаляне при спортните двойки Евгения Тарасова и Владимир Морозов (Русия) приключват спортната си кариера, оповестиха те в ефира на подкаста " Волна стратегия " на Първи канал.

" Приключваме спортната активност, само че не стопираме с присъединяване. За страдание, или може би за благополучие, към този момент няма да вървим на надпревари, няма да печели медали, само че ще се пързаляме в галаспектакли ", сподели Морозов.

" Преди една година желаех караме още веднъж, Женя не трябваше да се убеждава доста. Казах ѝ, дано се забавляваме на надпреварите - без напрежение, за себе си. И тя се съгласи ", добави съветският фигурист.

" Успешна ли е кариерата ни? Да, имаме грандиозни проекти за бъдещето ", съобщи Тарасова.

28-годишната Тарасова и 31-годишният Морозов са сребърни медалисти отборно от Зимните олимпийски игри в Пьончан 2018 и имат сребро от Пекин 2022 при спортните двойки.

Те упражняваха дружно от 2012 година, като дружно станаха двукратни европейски първенци (2017, 2018), бронзови медалисти от международно състезание (2017), спечелили на финала на Гран При (2016–2017) и трикратни първенци на Русия (2018, 2019, 2021).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР