Двукратната шампионка на Откритото първенство на Франция по тенис при

...
Двукратната шампионка на Откритото първенство на Франция по тенис при
Коментари Харесай

Ига Швьонтек започва защитата на титлата си на Ролан Гарос с мач срещу Кристина Букса

Двукратната шампионка на Откритото състезание на Франция по тенис при дамите Ига Швьонтек ще стартира отбраната на трофея си с мач против испанката Кристина Букса, отреди жребият.

Полякинята, която е сложена под номер 1 в схемата, има един мач против Букса. Той бе тази година на Откритото състезание на Австралия и в него Швьонтек завоюва с 6:0, 6:1.

При победа във втория кръг международната номер едно ще срещне или американката Клеър Лиу, или квалификантка. Тук обаче свършват лесните на хартия мачове за полякинята. В третия кръг тя може да се изправи против чехкинята Мари Боузкова, а в четвъртия кръг се обрисува евентуален конфликт с шампионката за 2021 година Барбора Крейчикова (Чехия). В четвъртфиналите може да има повтаряне от миналогодишния край, в който съперничка на Швьонтек бе американката Коко Гоф. а в полуфиналите е вероятен двубой с шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина от Казахстан.

Рибакина, номер 4 в схемата, е водач на втората четвъртина, в която е и българката Виктория Томова. На старта на шампионата Рибакина ще играе с квалификантка, а във втория кръг ще може да срещне победителката от дуела сред Данка Ковинич от Черна гора и Линда Носкова от Чехия.

Мач с Томова е теоретично вероятен в четвъртия кръг, а на четвъртфиналите Рибакина би могла да се изправи против двукратната шампионка от " Уимбълдън " Петра Квитова или миналогодишната финалистка от шампионата в Лондон Онс Жабюр (Тунис).

Доста по-лека откъм любимци се обрисува долната половина на схемата, която се оглавява от шампионката от Откритото състезание на Австралия Арина Сабаленка.

Белорускинята, която е номер 2 в схемата, ще играе с украинката Марта Костюк в първия кръг. Първото съществено затруднение за Сабаленка би трябвало да пристигна чак в четвъртия кръг, в който може да срещне някогашната лидерка в международната класация Каролина Плишкова. Чехкинята обаче има доста сложен старт, като още в първия кръг ще би трябвало да играе с финалистката в шампионата за 2018 година Слоун Стивънс от Съединени американски щати.

Шампионката за 2017 година пък Йелена Остапенко от Латвия ще играе в първия кръг с Тереза Мартинцова от Чехия. Двете също са в най-долната четвъртина на схемата, в която е Сабаленка.

Сред другите по-интересни мачове в първия кръг се отличава този сред американките Джесика Пегула, която е номер 3 в схемата, и Даниел Колинс. В същата четвъртина номер 8 в схемата Мария Сакари от Гърция ще играе с чехкинята Каролина Мухова.

В най-горната четвъртина на схемата в първия кръг ще се срещнат две шампионки от шампионатите от Големия шлем - Виктория Азаренка от Беларус и Бианка Андрееску от Канада.

Откритото състезание на Франция, познато повече с името си " Ролан Гарос ", стартира в неделя, 28 май и ще продължи до 11 юни. Финалът при дамите е ден по-рано - на 10 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР