Двуглаво биволче, родено наскоро във ферма в Пакистан, бе обявено

...
Двуглаво биволче, родено наскоро във ферма в Пакистан, бе обявено
Коментари Харесай

Двуглаво биволче оцелява в Пакистан

Двуглаво биволче, родено неотдавна във плантация в Пакистан, бе оповестено от локалните хора за "истинско знамение ".

Роденото на 27 септември животно не е първото животно, родено с две глави, само че фактът, че то към момента е живо, го прави неповторимо, написа уеб сайтът IFLScience.

Както се вижда от фотографията, дребното има едно тяло, към което са прикрепени две изцяло завършени глави с 4 очи и 4 уши, както и с две усти.

 Появата на двуглавото биволче е вследствие на рядко генетично заболяване, наречено "полицефалия ".

Теленцето обаче не е в положение да вдигне глави или да се изправи на крайници, защото главите са прекомерно тежки за дребното му телце. Освен това, то не може да суче от майка си и сега се храни от бутилка.

"Двуглаво биволче! Не имах вяра, когато шефът на фермата ми заяви новината по телефона. Аз се втурнах към фермата, с цел да видя телето със личните си очи. Това е знамение. Когато го допрях, бях сюрпризиран да открия, че едната му глава е студена, до момента в който другата беше гореща ", показа пред пакистанските медии Салман Мамоун Хюсеин, основен изпълнителен шеф на компанията Lucky Foods Dairy, в чиято плантация се е родило биволчето.

Той прибавя, че не е очаквал дребното да оцелее повече от един ден. Независимо от възможностите, които му давали ветеринарите, странното на тип творение оцеля цяла седмица. Според хората, които се грижат за него, то се развива добре и се храни, което усилва възможностите му да оцелее.

Животните, страдащи от полицефалия не оцеляват дълго след раждането си. Те имат два изцяло настрана функциониращи мозъка, като всяка глава управлява обособени органи и крака, само че характерните връзки са разграничават при другите случаи.

Двуглавите животни най-често се получават от еднояйчни близнаци, които не са съумели да се разделят до дъно при процеса по делене на яйцеклетката.

Тези животни обаче, не оцеляват дълго след раждането си и най-често умират в границите на няколко часа.

"Бих желал да видя по какъв начин биволчето ще укрепне и ще се изправи на краката си, ще върви и ще действа ", споделя Салман Хюсеин.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР