Двудневното обучение за традиционни техники и методи на работа с

...
Двудневното обучение за традиционни техники и методи на работа с
Коментари Харесай

Архитекти и строители подкрепят форум в Брацигово

Двудневното образование за обичайни техники и способи на работа с вар и хоросан на проектант Александра Вадинска и инженер Конър Миън ще бъде част от програмата на тазгодишното издание на архитектурния конгрес „ Брацигово - Каменният поток на времето “ . Събитието е планувано в Народно читалище „ Васил Петлешков -1874 “, а практическата му част - в Каменната мааза на сдружение „ Наследство Брацигово “.

Архитектурният конгрес ще се организира от 9 до 11 септември, за втора поредна година, като негови уредници са Камара на архитектите в България - Регионална гилдия София-област, взаимно с Община Брацигово. В това издание се включва и Камарата на строителите в България. На база на формален подписан меморандум за съдействие двете браншови организации в партньорство с Община Брацигово работят в посока на основаване на учебен център за архитектурно строителна реституция в постройката на някогашния строителен колеж в града, която от дълги години е неизползваема - идея, показана в границите на миналогодишното издание от арх. Георги Цапков, арх. Десислава Димитрова и арх. Младен Китов.   

Програмата тази година включва три дни лекции и презентации по разнообразни тематики, свързани с архитектурното културно-историческо завещание - запазване, реституция, акомодация и ревитализация. Организирани са три на практика образования в постройката на съдружие “Наследство Брацигово ” - “Каменна мааза ”: “Традиционни техники и способи на работа с вар и хоросан ”, “Възстановка на украсителен каменен корниз ” и „ Декоративни каменни орнаменти за създаване на чешма ”.

На 10 септември от 10.00 часа ще се организира забавна детска архитектурна работилница “Макети и фантазии ” в Историческия музей на града за деца от 7- до 18-годишна възраст. Важна част от събитието е формалната Кръгла маса  “Проблеми при използването на законодателството и обезпечаването на квалифицирани фрагменти в региона на запазване на недвижимото културно завещание ” на 9 септември от 13:30 ч. сред министерствата, браншовите организации, университетите и изявени експерти, която ще бъде предавана и онлайн.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР