Двойно увеличение на средствата за изпълнение на капиталовата програма през

...
Двойно увеличение на средствата за изпълнение на капиталовата програма през
Коментари Харесай

Община Монтана излезе със 100% ръст на капиталовите разходи от финансовата 2018 година

Двойно нарастване на средствата за осъществяване на финансовата стратегия през 2018 година регистрира гл. финансист на община Монтана Силвия Василева. Вчера на публично разискване бе показан докладът на администрацията за миналата финансова година.
Общо бюджетните доходи възлизат на 45 милиона 488 хиляди лв.. От тях държавните са 25 милиона 442 хиляди, а локалните - 20 милиона 46 хиляди лв.. Изпълнението на приходите от държавен темперамент е 99, 6 %, а на тези от локален – 79%.
Капиталовите разноски от 2,5 милиона лв. през 2017, през 2018 са 5,4 милиона лв.. Това са вложенията в настоящи и съществени поправки на пътища, улици, тротоари, публични здания, църкви, паркинги, детски площадки, укрепителни уреди, както и закупуване на дълготрайни материални активи и други
И тази година близо половин милион лв. от общинския бюджет са изразходвани за разработване на иконостас, за иконопис” и за озеленяване на пространството пред храм „ Свети Дух. В построяването му община Монтана влага над 3,1 милиона лв. през последните 10 години
За 2018 е значимо да се отбележат и публично-частните партньорства на общината. Чрез фонда за подкрепяне на локални начинания са осъществени 6 плана, а други 6 са в развой на осъществяване.
Освен тях по самодейност на кмета на Монтана Златко Живков бяха отворени три дарителски акции. Средствата са предопределени за интериорното дотъкмяване на храм Свети Дух, за отваряне на трети железопътен прелез в границите на града и за възобновяване на скулптурата на Диана.
Още 12,2 милиона лв. са усвоени посредством 19-те плана по оперативни стратегии на Европейския съюз. Най-голяма част от средствата са по „ Региони в растеж” – 8,3 милиона лв.. С тях бяха актуализирани парковете и здания от просветителната инфраструктура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР