Двойките, които имат задоволителен сексуален живот, остават заедно, нали така? Не

...
Двойките, които имат задоволителен сексуален живот, остават заедно, нали така?
Не
Коментари Харесай

Шокиращият фактор, който може да предразположи партньора ви към изневяра

Двойките, които имат приемлив полов живот, остават дружно, нали по този начин?

Не напълно. Оказва се, че качеството на вашия полов живот няма нищо общо с това дали двамата си изневерявате. Това е изводът от изследване, оповестено в сп. " Личност и обществена логика на психиката ".

За проучването, откриватели от Държавния университет в Флорида изследват 233 младоженци, като означават връзките си, удовлетворението и държанието си в продължение на три години.

Резултатът: хората са по-склонни да изневеряват, в случай че те са удовлетворени от секса в актуалните си връзки (какво?!). Обяснението: Възможно е обстоятелството, че един човек харесва секса доста да го накара да изневери, даже да е безусловно удовлетворен от актуалната си връзка.

Мъжете, които не са били полово дейни задоволително дълго преди брака и тези, които не намират партньорката си за изключително привлекателна, са най-склонни да изневерят.


Но проучването става още по-интересно: Изследователите също подлагат всяка двойка на няколко психически теста. В един от тестванията, откривателите записват какъв брой бързо участниците са откъсвали взор от фотоси на привлекателни представители на противоположния пол.

В различен тест пък откривателите са следили какъв брой е евентуално участниците да подценен привлекателността на добре изглеждащ човек.

Резултатите? Ако отклониш погледа си от фотография на добре изглеждащ човек с 100 милисекунди по-бързо, това понижава възможностите за невярност с 50%. Това не е безусловно държание, което хората осъзнават или сами могат да трансформират. " Тези процеси са значително спонтанни и без изпитание и те могат да бъдат завършени до известна степен от биологията и / или от ранното детство ", споделя Джим Макнюти, водещ създател на проучването.

Разбира се, аргументите, заради които хората изневеряват, са много комплицирани. Друго неотдавнашно проучване от началото на тази година откри, че не става дума единствено за самата връзка - в действителност може да се окаже повече за несигурността на самия човек, който изневерява.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР