Двоен стандарт има не само при храните, но и при

...
Двоен стандарт има не само при храните, но и при
Коментари Харесай

Двоен стандарт има не само при храните, но и при перилните препарати

Двоен стандарт има освен при храните, само че и при козметиката и перилните препарати. Това удостовери евродепутатът от ЕНП Емил Радев. Въпросът се чака да повдигне през днешния ден и омбудсманът Мая Манолова.

В края на април пък ще бъде извършен огромен европейски конгрес за двойните стандарти, проведен от омбудсмана, министрите на стопанската система, на земеделието, Българска организация за сигурност на храните (БАБХ), Комисията за отбрана на потребителите (КДП).

" Наблюдават се отклонения от стандартите освен при храните, само че и при други потребителски артикули, измежду които са постоянно употребяваните козметика и перилни препарати “, сподели евродепутатът от ЕНП Емил Радев пред " Монитор ".

" Там нашият консуматор също вижда огромни разлики в купеното от Западна Европа и предлаганото в България ", сподели той.

" Трябва да има съществено решение в границите на Европейски Съюз на казуса с двойните стандарти и при храните, и за козметиката и за колите ", добави евродепутатът.

Той изясни, че от Европарламента непрестанно притискат Европейска комисия да изготви законодателно предложение против двойните стандарти, тъй като без промени на законите на равнище Европейски Съюз, без предоставяне на експлицитни компетенции на европейски орган, казусът няма да откри нужното решение.

Шефът на " Активни консуматори " Богомил Николов поддържа борбата: " Колкото повече артикули се изследват, толкоз по-добре за потребителите, които по този метод ще получават повече информация какво купуват ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР