Двоен обрат с времето предстои до часове. Жегата отстъпва място

...
Двоен обрат с времето предстои до часове. Жегата отстъпва място
Коментари Харесай

Двоен обрат с времето! Порои до часове, после пак жега

Двоен поврат с времето следва до часове. Жегата отстъпва място по порои, по-късно още веднъж се връща летния зной.

Циклон над Йонийско море ще напои България, само че и ще сътвори риск от наводнения, предизвестиха от Meteo Balkans във връзка прогнозата за новата седмица.
-->
#MeteoBulgaria издава предизвестия #Level1 и #Level2 за понеделник и вторник – 4 и 5 септември за порои!

През нощта против понеделник, по прекосяването на леден атмосферен фронт, от северозапад на югоизток ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни дъждове и гръмотевични стихии. Утре ще е най-вече облачно.

Над цялата страна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и с спирания ще превалява, като по-повсеместни ще са процесите над елементи от Дунавската низина, към Стара планина и в Рило-Родопската област, където в границите на денонощието може да паднат до и над 60 л/кв.м. Не са изключени разливи по някои междинни и долни течения на реките из областите в оранжево!

Ще духа сдържан, в източната половина на страната и по крайбрежието – мощен североизточен вятър. Ще настава намаляване на температурите и към 15:00 ч. в понеделнишкия следобяд те ще са от 15° - 16° по високите западни полета до 26° - 27° на югоизток.

През нощта против вторник преваляванията в Западна и Централна България ще стопират дефинитивно, само че в Югоизточна отново ще се засилват и денем ще не престават. Очакват се нови 30-ина литра на квадратен метър, в пограничните региони – към Сакар и Странджа и повече. Над цялата страна ще продължи да свисти североизточен вятър, само че температурите ще се покачат и след пладне към този момент на всички места ще минат 20-градусовата преграда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР