Движението за права и свободи (ДПС) се събира на национална

...
Движението за права и свободи (ДПС) се събира на национална
Коментари Харесай

ДПС избира новите си лидери - по заръка на Доган

Движението за права и свободи (ДПС) се събира на национална конференция, на която ще би трябвало да дефинира кой да оглави партията. Решението за това обаче от дълго време е взето.

За първи път в 34-годишната си история се чака придвижването да избере двама съпредседатели вместо един началник. Това ще са глобения от две страни за корупция народен представител Делян Пеевски и някогашният министър на околната среда в Тройната коалиция Джевдет Чакъров.

Формулата за ръководство беше препоръчана още при започване на януари от почетния ръководител на партията Ахмед Доган.

Партийният конгрес ще събере елита на партията от 2016 година насам, като на него ще участват близо 1000 делегати. В дневния ред ще бъде и избора на Централен съвет на партията. С изключително огромен интерес се следи дали Доган ще участва на събитието, защото почетният ръководител дава доста редки обществени изяви.

Движение за права и свободи би трябвало да избере ново управление след оставката на досегашния ѝ ръководител Мустафа Карадайъ. Той се отдръпна от поста след локалните избори през есента. Впоследствие беше отхвърлен от състава на парламентарната комисия по вътрешна сигурност, в която членуваше. След неговото овакантяване парламентарната група на Движение за права и свободи се оглавява от Делян Пеевски, а " почетният " водач Ахмед Доганпое директното ръководство на партията до избора на нов ръководител.

През ноември локалните структури на Движение за права и свободи започнаха да излъчват претенденти за управителния пост - като Делян Пеевски се оказа " любимец ". Всичко сочеше, че точно глобеният по закона " Магнитски " народен представител ще поеме едноличното управление на партията.

През януари обаче Доган наподобява размишления и се обърна към съпартийците си с предложение за двамата съпредседатели - Чакъров и Пеевски. По думите му, първият ще носи " отговорност най-вече за обичайните региони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция ", до момента в който Пеевски ще е " представител на новото потомство технократи в политиката "

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР