Движението в дясната тръба на тунел Ечемишка на магистрала Хемус

...
Движението в дясната тръба на тунел Ечемишка на магистрала Хемус
Коментари Харесай

Движението на тунел "Ечемишка" ще бъде пуснато днес

Движението в дясната тръба на тунел " Ечемишка " на автомагистрала " Хемус " ще бъде пуснато през днешния ден, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Това би трябвало да стане в 10 ч., като преди този момент оборудването ще бъде инспектирано от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и ръководителя на АПИ Дончо Атанасов.

С стартирането на тръбата в посока Варна трафикът към морето ще се облекчи. До в този момент той се извършваше в двете посоки единствено в лявата тръба, която пък през днешния ден сред 11 ч. и 13 ч. ще бъде почистена.

Ремонтните действия по " Ечемишка " започнаха септември предходната година. Очаква се след края на летния сезон да стартира реорганизация и на другата тръба на тунела, с цел да бъде подготвен за зимата. Така тунелът ще бъде първото сходно оборудване в страната, което ще е реновирано по най-нови стандарти.

През февруари тази година, до момента в който течаха част от ремонтните действия, жена почина при пътен случай в тунела, откакто осветително тяло падна върху колата, в която пътува. Заради произшествието шефът на дирекция " Поддръжка и пътна инфраструктура " в АПИ Георги Златев беше притеглен като обвинен.

Инцидентът провокира съществени инспекции на всички сходни уреди в страната. Те откриха, че всички тунели по автомагистралите " Хемус " и " Тракия " са за главен ремонт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР