Движението ще бъде пуснато в 18 часаС официална церемония беше

...
Движението ще бъде пуснато в 18 часаС официална церемония беше
Коментари Харесай

Откриха официално тунел „Железница“

Движението ще бъде пуснато в 18 часа

С публична гала беше открит за придвижване тунел „ Железница “ на Автомагистрала (АМ) „ Струма “. Съоръжението е с дължина към 2 км и е най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас.

Заедно с правите, преди и след него, в употреба се вкарват 5 км автомагистрален път. Сред присъстващите на откриването бяха   председателят на Народното събрание Росен Желязков и министър председателят акад. Николай Денков.

„ Това е най-модерният тунел и най-дългият тунел в България. Отговаря на всички национални условия, еврокодове и стандарти. В него са построени 14 системи за сигурност, за мониторинг, за надзор и ръководство на трафика. Също по този начин оборудването разполага с четири свързващи галерии - две пешеходни и две автомобилни. Има 107 камери за видеонаблюдение, аудио обявяване. Това обособява безвредното и несъмнено пътешестване през тунела “, разяснява основателят на тунела инженер Красимир Найденов.

Тунелът е построен по нов австрийски способ. На денонощие са прокопавани към метър и половина във всяка тръба и незабавно по-късно е изграждана първичната обшивка на оборудването с крепежни детайли, пръскан бетон и анкери. При строителството му са вградени и четири икони на Св. „ Иван Рилски ", каквито са традициите в тунелното строителство. Изображенията на светеца са сложени първоначално и в края на двете тръби на оборудването. В момента светите изображения не са забележими, защото са покрити при построяването на вторичната обшивка на оборудването. Поверието при вграждането на иконите е, че те пазят служащите при строителството на обекта, а по-късно и всички пътуващи.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР