Движението по тротоарите на електрически тротинетки, които през последните месеци

...
Движението по тротоарите на електрически тротинетки, които през последните месеци
Коментари Харесай

Глобяват със 135 евро за каране на електрическа тротинетка по тротоарите във Франция

Движението по тротоарите на електрически тротинетки, които през последните месеци превзеха улиците на огромните градове във Франция, скоро ще бъде неразрешено и ще се постанова санкция в размер на 135 евро, заяви държавното управление, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Френската министърка на превоза Елизабет Борн сподели в изявление за в. " Паризиен ", че поради всеобщото каране на тротинетки е настанала " безредица " и се е възцарил " законът на джунглата ".

Ограниченията ще обиден всички " моторизирани средства за напредване " като електрическа тротинетка, сегуей и самобалансиращ се скутер (ховърборд).

От началото на образователната година през септември ползвателите на тези различни транспортни средства ще би трябвало да ги карат единствено по велоалеи и по улиците. На тротоара те ще могат единствено да се бутат и да са с изключени мотори.

Извън обитаемоте места придвижването им ще бъде неразрешено по пътното платно и ще може да се демонстрира единствено по зелени пътища и велотрасета.

Забранява се потреблението им от лица под 8-годишна възраст и карането им със слушалки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР