Движението е здраве - знаем това много добре и отново

...
Движението е здраве - знаем това много добре и отново
Коментари Харесай

Ходенето пеша, ползите от него и какво постигаме за само 15 минути на ден

Движението е здраве - знаем това доста добре и още веднъж има дни, в които просто ни мързи. А не е належащо доста, с цел да се почувстваме по-добре и да бъдем по-здрави. Доказват го и редицата изгоди за организма от единствено 15 минути вървене пешком дневно.

Настроение

То незабавно ще се усъвършенства, в случай че решим да походим пешком една спирка, вместо да се качим на рейса. Ежедневните разходки покачват равнищата на сила и усъвършенстват прочувственото и психологичното здраве.

Креативност

Понякога просто концепциите не идват и не идват. Но в случай че се поразходим на открито, шансът да ни осени вдъхновението е доста по-голям, тъй като творчеството ни се покачва с цели 60%. Това не е изненадващо, най-малкото тъй като притокът на кръв към мозъка се усилва доста.

Алергии и астма

Ако страдаме от астма, ходенето, дружно с плуването и колоезденето, са най-подходящите физически интензивности за нас.

Метаболизъм

Едно от отрицателните последици от заседналия метод на живот е забавянето на метаболизма, което води и до повишаване на тежестта, нараснало кръвно налягане и по-ранна смъртност. А ежедневните разходки понижават опцията от развиване на метаболитен синдром с до 29%.

Сън

Ходенето пешком оказва позитивен резултат и върху съня, като спомага по-лесното заспиване и по-дългата дълготрайност на пълноценния сън, написа The Healthy.

Стрес

Всяка физическа интензивност спомага за редуцирането на равнищата на кортизол в организма, а ходенето е една от най-ползотворните за тази цел. Според учени, единствено 10 минути вървене имат същия резултат като 45 минути дейна подготовка, що се отнася до напрежението.

Болка

Разходките имат съвсем същия резултат, като обезболяващите медикаменти. Те са подобаващи за битка с хроничните болки в гърба да вземем за пример. Не я лекуват, само че облекчават недоволствата.

Кости

С годините костната компактност понижава и това е неизбежно. А най-хубавият метод да предотвратим неприятните последствия от нея е да се движим постоянно, всекидневно. Дори когато приказваме единствено за къса разходка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР