Движение Ние идваме! внесе предложение до Столичния общински съвет улицата

...
Движение Ние идваме! внесе предложение до Столичния общински съвет улицата
Коментари Харесай

Предлагат улицата до руското посолство да бъде прекръстена на Героите на Украйна

Движение " Ние идваме! " внесе предложение до Столичния общински съвет улицата до съветското посолство да бъде прекръстена от " Никола Мирчев " на " Героите на Украйна ".

" Улицата, на която се намира посолството и консулството на Руската Федерация в София, се трансформира в знак и територия на многочислените митинги против политиката на Путин още от анексирането на Крим през 2014 година до настоящето вероломно навлизане на съветската войска в суверенна Украйна. Целият либерален свят е ужасяващ от дейностите на Москва и се опълчва на експанзията на един деспот с невиждани по своя мащаб наказания против режима. България също стана част от вълна на съпричастност и филантропична помощ, както и на акции за извеждане и подслоняване на бесарабски българи и украинци ", показват в писмото си до общинските съветници от " Ние идваме! ".

Председателят на придвижването адв. Николай Хаджигенов се обръща към всички съветници, определени да съставляват столицата на България, с искане да покажат, че София не поддържа експанзията на Путин и помни съпротивата и саможертвата на героите, защитаващи цяла Европа.

" Имате силата и пълномощията да дадете знак за същинска съпричастност към болката на народа на Украйна, чиято самостоятелност, суверенитет и правов ред бяха стъпкани от ботушите на Путин. Гражданите на Украйна се трансфораха в герои за целия цивилизован свят и в символ, че на диктатурата би трябвало да се противостои с всички вероятни сили. Предлагаме улицата до посолството на Руската Федерация в София, квартал " Изгрев " да бъде преименувана от улица " Никола Мирчев " на улица " Героите на Украйна ", се показва още в предлагането до СОС.

Според " Ние идваме " това решение ще бъде спомагателен институционален отговор от името на българската столица, който да припомня, че експанзията, империализмът и варварството не се одобряват за законна политика в свободните демократични общества.

" Призоваваме за управническа храброст и увереност при гласуването в СОС, която да даде знак от името на жителите. София значи мъдрост, а мъдростта изисква да не повтаряме злото и да помним героите ", аргументира предлагането за преименуването на улицата от придвижване " Ние идваме! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР