Движение на цената на акциите на Facebook през последните 24

...
Движение на цената на акциите на Facebook през последните 24
Коментари Харесай

Ръстът на приходите на Facebook достигна рекордно ниско ниво

Движение на цената на акциите на Фейсбук през последните 24 часа

Увеличаване

Движение на цената на акциите на Фейсбук през последните 24 часа

Преглед на оригинала Смаляване
Ръстът на приходите на Фейсбук продължава да се забавя и доближи ново рекордно ниско равнище. За четвъртото тримесечие обществената мрежа отбелязва " едвам " 25% напредък на постъпленията по отношение на година по-рано, до 21 милиарда $. Макар това да са впечатляващи цифри за съвсем всяка друга компания, темпът на напредък на Фейсбук е може би най-ключовият индикатор за компанията, а единствено допреди четири години той се движеше сред 50 и 60% на годишна база. Печалбата за интервала е 7.3 милиарда $, 7% растеж по отношение на година по-рано. За съпоставяне, през 2019 година междинният растеж на облагата беше 61%.

Основна причина за проблемите на Фейсбук са все по-големите разноски на компанията, които доближават 46 милиарда $ за цялата 2019 година, с 51% повече, в сравнение с година по-рано. Компанията към този момент има над хиляда софтуерни инженери, които работят върху възстановяване на отбраната на персоналните данни в обществените мрежи и приложенията на Фейсбук. Фейсбук през четвъртото тримесечие
21 милиарда $ доходи
7.3 милиарда $ облага

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Акциите на компанията изгубиха 7% от цената си след края на сесията на Уолстрийт в сряда, точно поради забавянето на растежа на приходите и скока на разноските. Така Фейсбук стартира годината на борсата по-скоро с крачка обратно, откакто през 2019 година съумя да си стъпи на краката и да доближи рекордна пазарна капитализация от над 630 милиарда $.

Поне потребителите са тук

Най-добрата вест за Фейсбук от последния доклад на компанията е, че броят на потребителите в обществените мрежи и чат приложенията продължава да пораства. Общо 2.5 милиарда души употребяват самата Фейсбук всеки месец, до момента в който 2.9 милиарда души употребяват нея или някое от приложенията под шапката на компанията - Instagram, WhatsApp и Messenger.

Според анализаторите на пазара огромните главоболия за вложителите предстоят, главно поради промени в политиката на два други колоса - Apple и Гугъл, които оповестиха по-рано през месеца, че ще трансформират политиката си за " бисквитките " - следите, които потребителите в интернет оставят и по-късно се употребяват от компании като Фейсбук за ориентиране на реклами, без да има интензивност в самата обществена мрежа.

" За момента изпитваме сдържан напън, поради протичащото се. По-трудното следва ", разяснява Дейвид Уенър, финансов шеф във Фейсбук. Той разгласи още, че компанията е достигнала до съглашение за 550 млн. $, поради незаконно събиране на биометрични данни от милиони консуматори в щата Илинойс.

Огромният брой консуматори на Фейсбук продължава да прави компанията привлекателна за онлайн рекламодателите. Следващата тенденция на компанията е към електронната търговия, като в някои пазари към този момент беше пусната отчасти услугата Instagram Checkout, която разрешава търговия в самото приложение, както и култивиране на финансови транзакции. Това е едно от по-рисковите инициативи на Фейсбук поради сложността при оправянето с другите финансови и данъчни регулации в обособените страни. Шерил Сандбърг, оперативният шеф на компанията, разяснява пред вложители, че Фейсбук се движи " доста постепенно и доста, доста деликатно " с този вид артикули.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР