Движение България на гражданите (ДБГ) настоява за създаването на анкетна

...
Движение България на гражданите (ДБГ) настоява за създаването на анкетна
Коментари Харесай

ДБГ констатира: МВР на Борисов работи като комунистическа милиция

" Движение България на жителите " (ДБГ) упорства за основаването на анкетна комисия, която да проверява задържането на български и румънски публицист преди дни край Радомир.

От ДБГ са уверени, че с дейностите си полицията в Перник е саботирала интернационално журналистическо следствие на огромна корупция .

" За следващ път Министерство на вътрешните работи на Бойко Борисов работи като комунистическа милиция , задържайки свободомислещите, с цел да прикрие истината за феодалния модел на ръководство в страната ", разясняват от придвижването.

Те упорстват в Народното събрание да сътвори самостоятелна анкетна комисия, в която да се включат и представители на неправителствени организации, и проверяващи публицисти, и специалисти от извънпарламентарната съпротива.

" Налице е неприличен удар против свободата на словото и в случай че той не бъде изцяло разнищен, лична виновност за него ще носи министър-председателят и обществото ще чака неговата оставка ", допълват.

От ДБГ неведнъж сме алармирали за завладяването на огромна част от медиите от олигархични ползи.

Припомнят, че " Репортери без граници " класират България на 111-то място по независимост на словото, след Боливия и Македония. Европа гледа на нас като страна от третия свят, където и дребното самостоятелни публицисти ги арестуват, заплашват и бият.

" Считаме мълчанието и бездействието на институциите по случая еднакво на прикриване на корупция в големи размери ", упорстват от ДБГ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР