Двете най-сериозно пострадали в тежката катастрофа край Лесново жени бяха

...
Двете най-сериозно пострадали в тежката катастрофа край Лесново жени бяха
Коментари Харесай

Две от ранените в катастрофата край Елхово вече са в „Пирогов“


Двете най-сериозно потърпевши в тежката злополука край Лесново дами бяха сполучливо превозени от Ямболската болница в незабавния център " Пирогов ", съобщи БНР.

Това стана с боен аероплан " Спартан ", който излетя тъкмо в 18:10 ч от летище " Безмер " и към половин час по-късно кацна на летище " Враждебна " в София.

Около 20 минути обаче лиши на екипите свалянето на двете дами от самолета заради извънредно тежкото им положение.

Пострадалите са сестри - на 46 и на 51 години, като по-младата е в по-тежко положение и е интибурана. Другата жена е нормализирана и контактна. Двете са признати в противошокова зала в " Пирогов ".

Тежката злополука лиши 3 живота рано тази заран. Общо 16 души пострадаха. Пътнически микробус се удари в спрял ТИР покрай граничния пункт " Лесово ".

9 от потърпевшите при тежката злополука остават за лекуване в ямболската болница. Състоянието им е устойчиво, няма заплаха за живота им. Други петима души са изписани.

Шофьорът на микробуса, който е измежду починалите в конфликта, е работил в сливенската компания за пътнически транспорти от 5 години. Колегите му го дефинират като съзнателен водач с опит.

Микробусът е бил в редовност, неотдавна е минал механически обзор, само че все пак е назначена авто-техническа експертиза, която да откри с акуратност положението му.

Украинският водач на тира е арестуван за 24 часа. От " Пътна полиция " обявиха, че в кръвта му е имало съществуване на алкохол, само че в минимално количество. Очаква се да бъде поискана мярка задържане за 72 часа.

Пътническият микробус тръгнал с 19 пасажери в 4:30 часа тази заран от Сливен за еднодневна екскурзия до Одрин. Малко преди границата край Лесово, към 6 часа бусът се блъснал в ТИР с украинска регистрация, който изчаквал на опашка, с цел да мине контролния пункт.

Сблъсъкът е станал на към 3 км от граничния пункт.

Разследващите работят по няколко версии за аргументите за злополуката - от техническа нередовност на микробуса до заспиване на водача зад кормилото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР