Две знакови марки от категорията на скутерите ще направят премиери

...
Две знакови марки от категорията на скутерите ще направят премиери
Коментари Харесай

Премиери на Vespa GTS и Piaggio MP3 Италия Моторс на MOTO EXPO 2023

Две знакови марки от категорията на скутерите ще създадат министър председатели по време на MOTO EXPO 2023. Те са от най-големия производител на мотоциклети в Европа - Piaggio Group. Така в зала Арена София, формалният вносител на Piaggio Group за България – компанията Италия Моторс ще покаже нови модели на именитата Vespa и на Piaggio. Сред новостите обаче изпъкват две атрактивни машини - Vespa GTS и Piaggio MP3.

Vespa GTS
Vespa GTS продължава да се развива в дизайна и технологиите. Това, което в никакъв случай не се трансформира обаче е нейният сексапил и статус на италианска икона. Този грациозен сателит в този момент има нов жанр и удобни функционалности, предопределени за всяко премеждие.
Индивидуалността на Vespa GTS свети още повече с новите детайли, които придават грациозен, изискан тип. Това са елементи, които вършат разликата с елементарния модел. Огледалата, страничните решетки, гребена на калника и даже отличителната „ вратовръзка “ са модифицирани в името на нововъведенията, като в същото време резервират безконечния сексапил и дух на Vespa.

Новият дизайн на Vespa GTS покачва ръководството и сигурността посредством функционалности като усъвършенствано окачване и 12-инчови колела, оборудвани с дискови спирачки. Тази печеливша композиция подсигурява удобно, устойчиво каране, даже при по-високи скорости или по неравни повърхности.

С покачвания си комфорт, Vespa GTS има какво да предложи. Това са отдалеченото отваряне на седалката, приложението Vespa MIA за свързване на вашия смарт телефон и скутер. С комфортния Bike Finder можете да намерите мотоциклета си в претъпкания паркинг. По отношение на комфорта и стабилността, новото окачване и модифицираната седалка обезпечават по-комфортно преживяване както за лидера, по този начин и за пасажера.

С нови напълно LED светлини, Vespa GTS е по-примамлива от всеки път. Има и нова LED задна светлина, която се комбинира със светлините за придвижване, с цел да покаже отличителния дизайн на скутера и да усили видимостта му на пътя.

Вложена е щателна работа за рационализиране на размерите на кормилото, захвата и позицията на другите бутони. Още от момента на включване са усеща усъвършенстваната отмереност, частично с помощта на системата без ключ, която замества класическото запалване. С новия 3-инчов аналогов LCD екран се обезпечава банален достъп до всички значими данни.

Двигателите в фамилията на Vespa GTS са калибрирани, с цел да обезпечат гладко и тихо преживяване. 125-кубиковия i-get употребява RISS (регулаторна инверторна система за пускане и спиране). Той дава безшумно пускане. Докато моторът 300 куб. см HPE обезпечава усъвършенствана продуктивност, понижен разход на гориво и по-малко звук. И двата мотора дават отговор на Евро 5.
Всички версии на Vespa GTS Super се оферират с безключово запалване за бърз и елементарен старт, отдалечено отваряне на седалката и функционалност Bike Finder, идеална за намиране на вашия мотоциклет измежду тълпата. Семейството се добавя от здравия GTS SuperSport и новаторския GTS SuperTech. И двата са оборудвани с приложението Vespa MIA, което свързва смарт телефон и мотоциклети. С него може да се ръководят известия, позвънявания и плейлисти с лекост.

Piaggio MP3
Откакто показа първия по рода си триколесен скутер в света, Piaggio продължи да уголемява границите посредством непрекъснат развой на фина конфигурация. Той е ориентиран към даване на извънредно преживяване при каране. Гамата MP3 продължава да се развива, с нови модели, включващи детайли от автомобилния свят, като круиз надзор и BLIS (система за информация за мъртвите точки). Те са предопределени да покачат комфорта, сигурността и продуктивността. С високоефективен мотор Euro 5, очебийно съвременен дизайн и съгласуемост с B лиценз (категория В), новата серия скутери Piaggio MP3 е настроена да промени още веднъж градската подвижност.

Новото съоръжение е проектирано да задоволи всяка потребност. Пълното LED осветяване усъвършенства видимостта, бърз старт с безключовата система, 7-инчов пълноцветен TFT екран е най-големият в категорията на трите колела, разполагаем е USB контакт под предното стъкло за презареждане на електронните устройства и системата Piaggio MIA свързва смарт телефона с автомобила за по-добро ръководство на навигацията, диалозите, известията и музиката.

Новата гама MP3 на Piaggio разполага с още по-ефективна спирачна система: крачната спирачка в този момент се поддържа от по-лека конструкция и нови основни спирачни цилиндри (By-Bre). Това, добавено към към този момент откритите ABS и ASR система, води до устойчиво и безвредно каране даже на най-коварните повърхности. Друга иновация е системата BLIS, технология, която открива транспортни средства, другояче скрити в мъртвите зони на огледалата за назад виждане, за още по-лесни и по-безопасни пътувания.
Гамата Piaggio MP3 се развива с помощта на точното изследване на ергономичността и преживяването при езда. Новото седло обезпечава повече пространство за лидера и вероятния пасажер, както и по-спокойна и идеална позиция за каране, а също и за по-добър надзор. Към това се прибавят круиз контролът и системата за заден ход със задна камера, скъпа помощ да намерите своето място даже в най-пренаселените градове.

Добре познатият 400-кубиков мотор към този момент е модифициран във връзка с механиката и термодинамиката. С понижените звук, трептения и разход на гориво, се причислява от новия 530-кубиков мотор, който покачва още повече продуктивността и успеваемостта. В допълнение, тялото и шасито се развиват посредством понижаване на тежестта спрямо предходната версия.
Задната предавка с камера за задно виждане покачва още повече практичността на Piaggio MP3 530 hpe Exclusive и разрешава паркиране без никакви физически старания. Системата BLIS също е добавена към тази иновация: технология открива в слепите ъгли на огледалата за назад виждане, транспортните средства, които се движат с по-висока скорост в диапазон на деяние до 30 метра, осигурявайки на лидера цялата потребна информация, за дa пътувате в цялостна сигурност.

Има доста детайлности, които свидетелстват за прецизното изследване за дизайна на новите MP3. Например, отварянето на седлото с механична система за задържане, отделението под седалката с осветяване, което може да побере две каски, покриващи цялото лице. В комфортната жабка на таблото има удобен USB порт.

Цялата осветителна система на Piaggio MP3 530 hpe Exclusive е напълно LED, като особено внимание е обърнато на предната част, която в този момент е по-широка, по-защитна и има нов хоризонтално развъртян светлинен клъстер. Има голям брой препратки към най-новите трендове в автомобилния дизайн, в това число мигачите, интегрирани в калниците.

Piaggio MP3 530 hpe Exclusive се задвижва от чисто новия мотор 530 cc hpe Euro 5. Чисто ново механично сърце, което доставя над 44 к.с., което прави този модел най-мощният в сегмента на триколесните скутери.

Moto Expo 2023 ще чака мотоциклетистите и почитатели на двуколесния превоз.
зала “Арена София ” /бивша “Арена Армеец ”/
от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10.00 до 19.30 часа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР