Две сестри намериха на улицата скъп фотоапарат и таблет и

...
Две сестри намериха на улицата скъп фотоапарат и таблет и
Коментари Харесай

Сестри ромки намират скъпа техника, връщат я

Две сестри откриха на улицата безценен фотоапарат и таблет и посредством полицията ги върнаха на притежателя, описаха чиновници на реда от сектора в ромския кв. “Надежда”. Зорка /20 г./ и Христина /17 г./ живеят със фамилиите си в 20-хилядното гето.

“Миналата събота детето беше болно и трябваше да купим медикаменти. До аптеката видяхме кашон, вътре бяха фотоапаратът и таблета”, описа Зорка.

Възрастна жена се провикнала от близка тераса, че кашонът паднал от сива кола. Двете сестри присъединили таблета. Опитали се да намерят някаква информация за притежателя, само че не разкрили. Прибрали се, разказали какво се е случило. И в първия работен ден, в понеделник, занесли непознатите движимости в полицейския сектор. Изтървали се пред едни съседи, какво са сторили, а те незабавно им се присмели. Казали им, че били “бавни” за това, че вместо да продадат скъпата техника, са я предали в полицията.

Докато комшиите се присмивали, в локалното районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи отишъл 25-годишен мъж и подал заявление за кражба. Съобщил, че в съботния ден пренасял багаж с автомобила си. Не можел тъкмо да си спомни, само че май оставил кашона с техниката на предната седалка. И не запомнил да заключи автомобила. Вероятно по този начин била станала кражбата. Криминалистите разпитали бабата, която видяла какво се е случило. Тя разказала, че индивидът оставил кашона върху “покрива” на колата си, и потеглил без да го прибере. “Вещите към този момент са върнати. Фотоапаратът е от известна марка, коства близо 900 лв.. Таблетът е към 200 лева”, споделиха служители на реда.

Вчера притежателят на изгубените движимости се срещна с девойките и им благодари. Те пък му споделиха да има вяра в положителното, тъй като има такива хора. От полицията отличиха девойките с грамота.

Зорка е майка на двама сина, на 4 и на 2 години. Съпругът й работи във боен цех, взема 500 лв.. Зорка продължава образованието си в независима форма на образование и към този момент е в 10 клас. По-малката, Христина, е приключила главно обучение, също е фамилна, още няма деца. Мъжът й работи на частно. И двете приказват чудесно български език, четат и пишат. Казват, че са ги научили в някогашното Шесто учебно заведение, където приключили главното си обучение. И двете употребяват интернет. Христина има таблет, Зорка – фотоапарат.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР