Две от най-високоранкирани украински тенисистки Елина Свитолина и Даяна Ястремска

...
Две от най-високоранкирани украински тенисистки Елина Свитолина и Даяна Ястремска
Коментари Харесай

С мисъл за родината Свитолина и Ястремска ще играят на WTA турнирите през тази седмица


Две от най-високоранкирани украински тенисистки Елина Свитолина и Даяна Ястремска ще вземат участие в двата WTA шампионата през тази седмица. В опит най-малко минимално да се разсеят от протичащото се в родината им Свитолина и Ястремска ще вземат участие надлежно в Монтерей и Лион.

Свитолина е топ сложена в Мексико и ще опита да стигне до края на шампионата, тъй като към този момент разгласи, че ще подари цялостният награден фонд от идващите си участия за битката на украинските военни против съветската офанзива.

Съкрушена съм. Очите ми не стопират да плачат, а сърцето ми не стопира да кърви. Въпреки това обаче съм доста горда. Нашите хора, нашите майки, татковци, братя, сестри и деца са толкоз смели и не стопират да се борят за родината ни. Те са герои. Поемам уговорката да дава парите от наградни фондове, които ще печеля в идващите няколко шампионата, в поддръжка на армията и потребностите на цивилните, с цел да могат те да продължат да пазят страната ни “, написа тя.

За Ястремска последните дни бяха още по-стресиращи. При започването на войната тя бе в родния си дом в Одеса. По гледище на нейните родители тя и сестра ѝ започнаха пътешестване през Румъния, с цел да стигнат до Франция.

В момента те са в сигурност в Лион, където още преди събитията Ястремска планираше да взе участие. Организаторите насочиха и доста прекрасен жест като дадоха уайлд кард за присъединяване в шампионата на двойки на Даяна и на сестра ѝ Ивана, макар че 15-годишното момиче има едвам четири публични мача при девойките като няма победа в тях.

„ Трудно е да си на корта, когато всичките ти мисли са за Украйна и фамилията “, написа украинката в обява в Twitter, в която виждаме двете сестри на корта.

В същото време други тенисистки започнаха акция за алегорична поддръжка към Украйна като изберат за цветове на облеклата си в идващите шампионати синьо и жълто – цветовете на украинското знаме.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР