Две от най-големите финансови институции на европейския пазар обмислят сливане.

...
Две от най-големите финансови институции на европейския пазар обмислят сливане.
Коментари Харесай

УниКредит и Сосиете женерал обмислят сливане

Две от най-големите финансови институции на европейския пазар обмислят обединение. Става дума за италианската банка УниКредит (UniCredit) и френската Сосиете женерал (Societe Generalе), заяви Файненшъл таймс. И двете имат дъщерни банки у нас.

Изданието твърди, че концепцията се обмисля от няколко месеца от основния изпълнителен шеф на UniCredit - французинът Жан Пиер Мустие, който е работил и в Societe Generalе. Ръководството на френския трезор също проучвало опциите за сходна договорка.

Файненшъл таймс показва, че даже и да се договаря обединение, диалозите са на доста ранен стадий. Изданието регистрира и политическата обстановка в Италия, която се явява сериозна спънка пред договорката. Първоначалната концепция е била обединяването да бъде завършено в границите на 18 месеца, само че след това този период е бил отритнат.

Втората най-голяма банка във Франция от много време търси благоприятни условия за обединяване с друга финансова институция, само че възможна договорка с УниКредит няма да бъде реализирана най-малко в идната една година, настояват осведомени.

През предходната година позиционираната в Милано банка, която е най-голямата в Италия по активи, обмисляше алтернативата за евентуално обединение с немската Commerzbank, която си търсеше нов покупател.

За вероятното обединяване сред УниКредит и Сосиете женерал се заприказва още през 2016 година, напомня в. Банкер. Тогава медии в Италия оповестиха, че във финансовите кръгове интензивно се разисква допустимо обединение сред двете банки.

През септември основният изпълнителен шеф на УниКредит съобщи в изявление пред Блумбърг, че не се обмислят огромни продажби или придобивания през 2019 година.

От френската банка обаче отхвърлят изказванията за " каквито и да било разисквания за евентуално обединяване с УниКредит " в имейл до Блумбърг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР