Две ключови фигури на групировката Ислямска държава (ДАЕШ) са били

...
Две ключови фигури на групировката Ислямска държава (ДАЕШ) са били
Коментари Харесай

САЩ ликвидираха важни бойци на ДАЕШ в Сирия

Две основни фигури на групировката " Ислямска страна " (ДАЕШ) са били премахнати в неделя в Източна Сирия след нахлуване на американски хеликоптер. Това потвърдиха американски чиновници, представени от The Washinton times.

Няма убити или ранени цивилни при интервенцията.

Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) публикува малко детайлности за интервенцията. Но заяви, че тя е довела до смъртта на лице на име " Анас ", за което чиновници на Пентагона настояват, че е забъркан в интервенции в Източна Сирия.

" Ислямска страна " продължава да съставлява опасност за сигурността и стабилността на района. Тази интервенция удостоверява непоколебимия ангажимент на CENTCOM да подсигурява трайно проваляне на групата, сподели в изказване представителят на CENTCOM Джо Бучино. Смъртта на тези бойци ще попречи на способността на терористичната организация да възнамерява и прави дестабилизиращи офанзиви в Близкия изток.

Припомняме, че нападението в неделя е последното от поредицата в американски военни интервенции в Сирия, където са разположени около 1000 американски бойци.

В началото на октомври, да вземем за пример, американските войски извършиха две задачи с огромен риск, ориентирани против бойци на ДАЕШ. Първият, нахлуване с хеликоптер отвън североизточното сирийско село Камишли, докара до гибелта на Раккан Уахид ал-Шамри, който съгласно Пентагона е съществена фигура в региона.

Същата седмица въздушните удари на Съединени американски щати в Северна Сирия убиха служителя Абу-Хашум ал-Умауи и друга фигура на " Ислямска страна ", сподели Пентагонът.

Съединени американски щати също по този начин са направили многочислени въздушни удари против свързани с Иран милиции, настоящи в Сирия, които неведнъж са били ориентирани против американски войски, ситуирани както в Сирия, по този начин и в прилежащ Ирак.

Преди седмица,  Сирийската войска пое отговорност за убийството на водача на " Ислямска страна ", откакто CENTCOM заяви, че Абу Ал-Хасан Ал-Хашеми Ал-Курайши е бил погубен в сирийската провинция Дараа предишния месец.

Това бе вторият погубен водач на " Ислямска страна "  след нападението на Съединени американски щати през февруари в Северозападна Сирия, което докара до гибелта на неговия предходник Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Курайши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР