Две години след трагичната катастрофа, в която загина българската лекарка

...
Две години след трагичната катастрофа, в която загина българската лекарка
Коментари Харесай

Американски съд оправда 29-годишната Сара, която уби д-р Теодора Константинова в Албакърки

Две години след трагичната злополука, в която почина българската лекарка Теодора Константинова, правосъдните заседатели оправдаха упрекнатата за случая по най-тежките обвинявания. Жури в Ню Мексико откри 29-годишната Сара Касадос за отговорна, само че по две от по-леките обвинявания - за безконтролно шофиране и за овакантяване мястото на случая.

През януари 2016 година 51-годишната Теодора Константинова умира, откакто в нейната кола се врязва пикап, ръководен от Сара Касадос. Адвокатът на Касадос съобщи в съда, че клиентката му е " облекчена от присъдата, макар че се усеща извънредно за фамилията на Константинова ". Обяснението на случая, което отбраната показа, е, че дамата е получила паническа офанзива, съобщава bg-voice.com. 

Синът на починалата доктор Теодора Константинова, Никифор, обаче не сдържа разочарованието си в съда. " Отвратително е по какъв начин някой може да се измъкне от сходна постъпка. Аз изгубих майка си. Баба ми беше тук, когато майка ми умря. Тя загуби щерка си ", сподели той.

Константинова издъхва в болничното заведение часове след случая през 2016-а. Оттогава фамилията на българката се надяваше на някакво отмъщение. Ако беше приета за отговорна за причиняване на гибел, Касадос щеше да прекара в пандиза няколко години. Съдебните заседатели очевидно са повярвали на тезата на отбраната, че Касадос e получила припадък на паникатака, която довела до злополуката.

След случая полицията открива Касадос на пода на близка клиника, размахвайки крайници и ръце и крещейки: " Адът пристигна! " Полицаите не са открили дали дамата е била под въздействието на алкохол или опиати.

Доктор Теодора Константинова беше експерт по вътрешни заболявания и доцент в Университета на Ню Мексико. Тя е приключила Медицинския университет в София. Синът й Никифор също учи медицина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР