Две години след премахването на култовия ресторант Джия Бийч в

...
Две години след премахването на култовия ресторант Джия Бийч в
Коментари Харесай

Известен хотел в Пловдив отиде в историята

Две години след премахването на паметния ресторант " Джия Бийч " в историята отиде и едноименният 4-етажен хотел. Приятел на Plovdiv24.bg ни изпрати фотография, запечатала разрушаването му. 

Комплексът " Джия Бийч " беше първият, издигнат в директно до Гребния канал. В близкото минало той беше желано място за изнесени сватбени ритуали. Собствениците му имаха концепция на мястото на съборения през 2020 година ресторант да повдигнат 6-етажен апарт хотел и по този начин да разширят хотелската си база.

Проектът трябваше да бъде приключен през 2022 година, само че миналата  година целият терен е продаден на бизнесмена Максим Митков, който има парцел с повърхност 17.8 декара в съседство, платен по думите му четири години по-рано.

Интересното е, че при представянето на промените на Общия организационен проект на Пловдив пред жителите на регион " Западен " Митков и някогашният основен проектант на града Емилия Божкова, която е негов съветник, настояха теренът от 17.8 дка да се отрази в новия Общ устройствен план като къмпинг.

Към оня миг предприемачът не предвиждаше строителство на мястото, само че след придобиването и на прилежащия парцел е допустимо да е трансформирал желанията си. Целият терен се намира западно от Гребния канал до хотел " Ландмарк ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР