Две французойки джихадистки и девет деца, пътуващи с тях, пристигнаха

...
Две французойки джихадистки и девет деца, пътуващи с тях, пристигнаха
Коментари Харесай

Две французойки джихадистки и девет деца бяха върнати във Франция

Две французойки джихадистки и девет деца, пътуващи с тях, дойдоха тази заран на парижкото летище " Роаси " от Турция, където бяха задържани, заяви Франс прес, като се базира на разнообразни източници.

Една от двете майки на фамилии, обвинени за участие в групировката " Ислямска страна " (ИД), може би е Женифер Клен, племенничка на братята Фабиен и Жан-Мишел Клен, поели от името на ИД отговорността за атентатите във Франция от 13 ноември 2015 година Това обявиха източниците, потвърждавайки информация на радио " Франс ентер ".

Колкото до " роднинската връзка, предстоят инспекции, само че те ще се движат в тази посока ", сподели източник, осведомен със случая.

Деветте деца на възраст от 3 до 13 години са поверени от френското правораздаване на организацията за обществено подкрепяне на децата, сподели осведомен източник.

Женифер Клен е била задържана от турските управляващи дружно с още две дами през юли в окръг Килис, който граничи със Сирия. Тя е омъжена за Кевин Гоно - французин, наказан на гибел в Ирак на 26 май като член на ИД, осведоми Българска телеграфна агенция.

Фабиен и Жан-Мишел Клен, ветерани на френския джихадизъм и основни пропагандисти на ИД в страната, са считани за мъртви от февруари - съгласно доста източници те са били убити при удар на обединението.

Днешната интервенция излиза отвън рамките на френските акции по връщане в родината на обособени деца от сирийски Кюрдистан. Тя се организира като част от постоянните експулсации на джихадисти, предприемани от Турция, показва Агенция Франс Прес.

През първите години от сирийския спор, почнал през март 2011 година, през Турция минаваше главният маршрут на чужденците, идващи по-специално от Запада, с цел да се причислят към джихадистките групировки.

Дълго упреквана от своите съдружници, че си затваря очите за това, и след набези на турска земя, Анкара затвори границата си със Сирия, усили арестите и експулсациите на хипотетични джихадисти, пристигнали от чужбина, и се причисли към интернационалната коалиция против ИД, напомня Агенция Франс Прес.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР