Две деца, майка им и петима полицаи са ранени след

...
Две деца, майка им и петима полицаи са ранени след
Коментари Харесай

12 ранени след атака с киселина в Лондон

Две деца, майка им и петима служители на реда са ранени след офанзива с " корозивно вещество " в Клафъм, Южен Лондон.Трима жители, които отишли да оказват помощ, също са потърпевши. От пожарната оповестяват, че са били извикани след известие за " химически случай " и са оказали незабавна помощ на жена и двете ѝ деца.

Снимки от мястото на случая демонстрират автомобил с отворени порти по средата на пътя. Хеликоптер взе участие в издирването на виновното лице.

Инцидентът се е случил малко преди 19:30 ч. на " Лесар Авеню ", улица, която минава от южната част на " Клапам Комън ".

" Имаше мъж в бяла кола с две деца. Изглеждаше по този начин, като че ли се е опитал да прегази жена. Бяха се скарали. Едното момиче откъм гърба беше опряло ръка на прозореца - вижда се следата върху колата. Той сграбчи едно от двете деца, сграбчи го принудително и го блъсна на земята. След това дамата изкрещя " Очите ми! Очите ми! Обадете се в полицията, очите ми! След това го видях да бяга. Всичко беше толкоз травматично " , разказваочевидец, поискал да остане неизвестен, пред Sky News.

Друг очевидец разказва по какъв начин се е опитал да измие химикала от лицето на дамата.

" Беше извънредно. Първо един мъж сграбчи детето си, момиченце на две или три години,от бяла кола. Той я хвърли на земята два пъти! Това беше най-лошото нещо, което в миналото съм виждал. След това мъжът хвърли нещо по дамата. Тя крещеше: " Очите ми! Очите ми! След това изтичах в къщата си, взех бутилка с вода и я залях с вода в очите. Устните ѝ бяха черни. Кожата ѝ изглеждаше изгоряла. След това преследвах мъжа до половината на улицата. Бях обута в чехлите си, тъй че не стигнах доста надалеч " , споделя той пред Sky News.

Партньорката на очевидеца, жена на към 20 години, твърди, че върху нея също са паднали капки от веществото.

" Току-що се върнах от болничното заведение. И двамата бяхме там. Бях и с едно от децата, които той хвърли на земята. Нейната отговорност падна върху мен " , споделя тя.

По време на случая са потърпевши общо 12 души, в това число майката и двете ѝ деца, както и петима полицейски чиновници, които са били ранени при реагирането. Три дами - две на към 30 години и една на към 50 години - също са потърпевши, когато са се притекли на помощ на дамата и двете ѝ деца. Всички те са били изписани от болничното заведение с леки изгаряния. 31-годишната майка, 3-годишната ѝ щерка и другата ѝ щерка на 8 години остават в болничното заведение.По данни на полицията майката и по-малкото дете може да са получили пострадвания, които да трансформират живота им. Мъж на към 50 години, който също е оказал помощ, е отказал болнично лекуване за леките пострадвания, които е получил.

Местните съветници Алисън Инглис-Джоунс и Бен Къртис благодариха на службите за незабавна помощ за бързото разединение на мястото на случая и обявиха, че са " изцяло невярващи и шокирани от случилото се ".

Според полицията обвиненият за химическата офанзива се казваАбдул Шокур Езеди , от Нюкасъл, и има обилни пострадвания в дясната част на лицето .Езеди, за който се счита, че е на към 35 години, е бил забелязан за финален път по-рано през днешния ден на " Каледониън Роуд " в Северен Лондон, оповестиха служители на реда.

Смята се, че в деня на нападението той е пътувал от Нюкасъл и съгласно полицията може да се е върнал назад.Полицията също по този начин удостовери, че автомобилът, взел участие в нападението, е принадлежал на Езеди, а веществото, употребявано при нападението, е било алкално .

Според служителите на реда след случая Езеди се е опитал да се измъкне от мястото на случая с автомобил, само че се е сблъскал с различен автомобил, след което е избягал пешком в посока " Клапам Комън ". Полицията твърди, че обвиненият е бил прочут на дамата и разказва нападението като " целеустремено ".

" Ако го видите [Езеди], апелирам ви да не се приближавате до него. Ако го видите, обадете се на 999. Той има обилни пострадвания в дясната част на лицето си " , заявиглавен контрольор Габриел Камерън от столичната полиция.Запитан дали ще бъде хванат, той добави: " Имаме забележителен актив в издирването на този човек. Ще го хванем. Убеден съм изцяло. "

Комисарят на столичната полиция сър Марк Роули по-рано дефинира случая като " ужасяващ " и съобщи, че се организира " живо търсене ".

" Разбираемо е, че това е ужасно. За благополучие, нападенията с потребление на киселина и химикали са извънредно редки " , сподели той пред лондонското радио BBC.

Той също по този начин похвали смелостта на чиновниците си, които са участвали на случая, както и на очевидците, които са се намесили.

Източник:Sky News, Vesti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР