На своята годишна среща, която се провежда в гр. Перник,

...
На своята годишна среща, която се провежда в гр. Перник,
Коментари Харесай

Федерацията на европейските карнавални градове прие Банско в състава си

На своята годишна среща, която се организира в гр. Перник, делегатите на Федерацията на европейските карнавални градове (Federal European Carnivals cities) утвърдиха с цялостно единогласие кандидатурата на Банско за участие в организацията. Заявлението на кмета Стойчо Баненски бе показано пред делегатите на 44-та Конвенция на ФЕКГ от секретаря на Общинска администрация Иван Докторов, който дружно с един от уредниците на кукерската група от Банско – Димитър Пицин, бяха поканени като посетители на събитието.
Александър Цицимов – члена на Международния ръб и докладчик по приема на новите членове във Федерацията, която сплотява карнавални градове и фестивални организации от 37 страни, посочи мощни причини за кандидатурата на Банско. Градът заслужава това освен поради безспорните си преимущества като един от най-популярните целогодишни туристически центрове в Югоизточна Европа, само че и като уредник и хазаин на многочислени и влиятелни културни и спортни събития. Делегатите и домакините на годишното заседание от гр. Перник споделиха мощното си усещане от присъединяване на банскалии на тазгодишното издание на Международния фестивал на маскарадните игри „ Сурва “.
Иван Докторов удостовери пред Конвенцията, в която участваха 100 делегати от 20 страни, задължението Банско да продължи да организира празненства, отразяващи достоверната културна еднаквост и изрази очакване, че след приема в организацията, културният и състезателен календар на общината да стане още по-богат и забавен.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР