Две дарения с общо над 1300 книги българска и чуждоезична

...
Две дарения с общо над 1300 книги българска и чуждоезична
Коментари Харесай

Две дарения с общо над 1300 книги ще представи Централната библиотека на БАН

Две дарения с общо над 1300 книги българска и чуждоезична научна и художествена литература ще показа Централната библиотека на Българска академия на науките през днешния ден от 17.00 часа във фоайето на Академията. Книгите са получени в края на предходната година от издателството "Захарий Стоянов " и от персоналната библиотека на българския учен-етнолог Ася Попова /1934-2018/. Това заяви пресцентърът на Българска академия на науките.

Около 1000 книги на разнообразни езици включва дарението на Ася Попова, работила няколко години в Етнографския институт с музей на Българска академия на науките, а по-късно и в Националния център за научни проучвания в Париж. Заглавията обгръщат тематики по етнология, обществена антропология и скъпи справочници по филантропични науки. Сред тях се отличават писания на Клод Леви-Строс и Мирча Елиаде, както и книги от самата Ася Попова.

Над 300 тома художествена литература, справочници и издания на философска и научна тема, е дарил чл.-кор. Иван Гранитски от името на издателството "Захарий Стоянов ". Сред заглавията се открояват българска литературна класика, нови истински творби на наши модерни писатели, международна класика, философска и историческа литература, енциклопедични справочници-речници, многотомни издания на философска и историческа литература, скъпи книги от поредиците

"Философия и човек ", "Дълг и чест ", "Вяра и просвета " и "Митология и антропология ".

Някои от най-ценните книги и дарени материали ще бъдат изложени по време на представянето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР