Две бургаски училища - ОУ Любен Каравелов и ОУ Александър

...
Две бургаски училища - ОУ Любен Каравелов и ОУ Александър
Коментари Харесай

Две бургаски училища ще работят по пилотен проект за пътната безопасност

Две бургаски учебни заведения - ОУ " Любен Каравелов " и ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията ", ще работят по стратегия за пътна сигурност на на БМЧК-Бургас.  

Международната федерация на Червения кръст и на Червения полумесец координира световна стратегия, създадена в поддръжката на самодейността „ Глобално партньорство за пътна сигурност “, която се извършва в учебно заведение и е ориентирана към деца на възраст от 10 до 18 години.

Акция на пътя: Масови инспекции на рейсове и товарни камиони
Акция на пътя стартира този понеделник. Екипите на Пътна полиция и Автомобилна администрация ще ревизират рейсовете и товарните камион...
Прочети повече
Програмата е основана, с цел да работи в подтекст, приспособен съгласно локалните потребности, въз основа на интернационално приети положителни практики за детска пътна сигурност. Проектирана от специалисти по пътна сигурност и учители, VIA употребява новаторски и структуриран метод към преподаването и ученето, който показва връзката сред полезността на живота и предварителната защита в пътното придвижване, преподаван посредством дейна, прочувствена и креативна методология.  

Целта на програмата е всички деца да получат качествено образование по сигурност на придвижването по пътищата благодарение на доста игри, полемики и на практика действия, свързани с напредването им като пешеходци, карането на велосипед, пътуването в автомобил и т.н.  

Областните организации на БЧК в Бургас и Варна са определени за пилотното внедряване на програмата в страната ни от сътрудниците от българска страна - „ Тотал Енерджис – България “.  

Програмата в числа по света: 

- 31 държави; 
Пандемия от произшествия в България видя пътен специалист
Това, което се случва през последните два месеца и половина е пандемия от тежки пътнотранспортни катастрофи. От началото на май има 1...
Прочети повече
- 450 ангажирани училища; 

- 28 922 достигнати деца.

Повече за програмата на: https://www.viaroadsafety.com/

 

 
Отново - стоп на поръчката за снимане на пътища със 7,7 млн. лева, апелират я в Комисия за защита на конкуренцията
Екстравагантната поръчка за пилотно снимане на пътищата с единствен поканен реализатор и планирана стойност съвсем 7,7 млн. лева без ДД...
Прочети повече
Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР